Elevă dată afară din clasă pentru că nu purta masca corect. Scandal pe Facebook: "Du-te şi rupe-i capul". Profesoara a apelat la un avocat

Foto ilustraţie Pexels
Foto ilustraţie Pexels

O elevă a unei şcoli gimnaziale din Slatina a fost dată afară din clasă pentru că nu purta masca de protecţie corect. Ulterior, între profesoară şi părinţii elevei a avut loc un scandal chiar în şcoală, iar reacţiile pe reţelele de socializare au fost extrem de dure, părinţii fiind îndemnaţi să recurgă chiar şi la violenţă. 

Mihaela Pirnă, profesor şi director la Şcoala Gimnazială Ştefan Protopopescu, a dat afară din sala de clasă o elevă de 12 ani care refuza să poarte masca de protecţie corect în timpul orelor (n.r. în aşa fel încât să acopere gura şi nasul). Tatăl fetei a făcut o postare pe reţelele sociale în care prezenta situaţia, iar cei care au reacţionat au îndemnat chiar la violenţă împotriva cadrului didactic, cu sfaturi precum "Du-te şi rupe-i capul" sau "la întâmplarea asta chiar merge să îi urmăreşti până acasă să le faci o vizită după ce se termină programul, că nu se mai poate". 

Iată postarea: 

„Oare există un temei legal sau articol de lege care prevede să dai afară de la ora de curs un elev de 12 ani şi să-l lasi plângând pe hol lângă gardian pentru că avea masca de protecţie sub nas ?? Şi asta din cauză că poartă ochelari de vedere şi nu o poate „poziţiona” deasupra nasului????“, a scris părintele. 

"Masca este obligatorie nu pentru că vreau eu, ci pentru că este obligatorie"

„La mine la oră am chemat-o lângă mine şi i-am arătat cum se pune corect masca. A plecat de lângă mine şi cum a ajuns în bancă şi-a tras din nou masca în dreptul buzelor. Şi i-am spus aşa: masca este obligatorie nu pentru că vreau eu, ci pentru că este obligatorie. Nu ai voie să intri în instituţie fără mască, dacă refuzi să porţi masca nu stai la mine la oră. O să vină părinţii să discutăm şi vedem ce se întâmplă“, a povestit profesoara. 

Eleva a fost condusă pe hol, iar părinţii fetei au fost contactaţi de dirigintă. La şcoală a venit mama fetei, care ar fi dat buzna peste profesoară chiar în clasă, pentru a cere explicaţii. În urma scandalului, profesoara a decis să sune la 112, iar conflictul a fost aplanat de agenţi. Ulterior, profesoarei i s-a adus la cunoştinţă că s-a deschis un dosar penal pentru purtare abuzivă, motiv pentru care aceasta a apelat la un avocat şi a anunţat că îi va acţiona în instanţă pe părinţii fetei, scrie Adevărul, care a publicat şi mesajele primite de tatăl fetei

"Nu stau să aştept să fiu bătută în sala de clasă"

"Aş putea să mă dau la o parte, dar nu o fac, pentru că este vorba despre statutul meu de cadru didactic, n-o să stau să aştept să fiu bătută în sala de clasă. E vorba de ani de muncă, de experienţa pe care o am în spate şi de orele suplimentare petrecute în şcoală. (…) Eu m-am mai confruntat cu reacţia asta când n-am mai permis să se intre-n şcoală, să fie peronul gării şcoala“, a declarat profesoara, arătându-se uimită de faptul că Poliţia nu s-a autosesizat, în schimb, având în vedere reacţiile din mediul online la postarea tatălui elevei, reacţii care îndemnau la violenţă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel