Urmărește emisiunea live


Elena Udrea: Nu va mai apuca să își înceapă mandatul...

Într-o intervenție telefonică la postul de televiziune România TV, Elena Udrea a făcut precizări cu privire la candidatura Laurei Codruța Kovesi la postul de procuror european. 

”Am făcut denunțul, celebru deja în 2015, la adresa doamnei Kovesi și la adresa domnului Coldea, a fost închis. Aș putea să îl reiau să îl depun din nou la aceată Secție de Investigare a Magistraților, dar am înțeles că doamna Kovesi are oricum vreo 40 de denunțuri. Cred că unul în plus de la mine nici nu o ajută nici nu o încurcă”, a declarat Elena Udrea, în direct la România TV.

Întrebată cum vede candidatura Laurei Codruța Kovesi la funcția de procuror general european, Elena Udrea a răspuns că nucrede că o va vedea pe aceasta să își înceapă mandatul în 2021. 

”Cam toți penalii, între ghilimele, au ajutat-o pe doamna Kovesi. Dânsa nu s-a sfiit să fie prietena acestor penali, așa cum îi numește astăzi, pe vremuri, când avea nevoie de sprijinul lor, eu văd ca pe un blat care s-a făcut pentru doamna Kovesi. Toată această procedură pentru a desemna procurorul general european, care își începe activitatea în 2021, noi suntem în 2019. Deci din punctul meu de vedere este clar că s-a încercat o forțare pentru a prinde doamna Kovesi în actuala structură a Parlamentului European, înainte de alegerile din PE. Probabil că influența domnului Cioloș... doamna Macovei... și alții nu va mai fi aceeași după alegeri. Și nu va mai putea să își pună un om în fruntea parchetului general european. Însă, așa cum am mai spus, chiar dacă dânsa a reușit să fie nominalizată, eu nu cred că va mai apuca 2021 să își înceapă mandatul. Pentru că în România este supusă unor proceduri judiciare și urmează probabil procese penale la adresa dânsei și probabil că noul Parlament European, sunt convinsă că va avea alte interese și va încerca să își impună persoana pe care o vor dori în fruntea parchetului general european. (...) Eu cred că această procedură a pornit pentru doamna Kovesi. Cineva de acolo a încercat să o salveze și să o ducă la Bruxelles”, a mai spus Elena Udrea. 

 

Vezi și:

GRIPĂ. Bilanțul persoanelor decedate din cauza virusului

Simulare Evaluare Națională. CNEE își cere scuze pentru eroare

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel