Elena Udrea: Livia Stanciu, la ÎCCJ susținută de Tudorel Toader

Elena Udrea a povestit că actualul ministru al Justiției, Tudorel Toader, i-ar fi cerut personal să o susțină pe Livia Stanciu la conducerea ÎCCJ în fața fostului președinte Traian Băsescu, potrivit Româniatv.net. Asta deși inițial se vorbea că persoana care a susținut-o a fost Mircea Toader. 

Elena Udrea a povestit că Tudorel Toader, actualul ministru al Justiției a rugat-o să facă lobby pentru Lidia Stanciu pentru numirea în fruntea Înaltei Curți de Casație și Justiție. Asta după ce inițial Udrea a precizat că persoana care a insistat pentru Livia Stanciu ar fi fost Mircea Toader.  

"Domnul Toader a susţinut-o pe Livia Stanciu când a fost una dintre cele două propuneri ale CSM la preşedinţia ICCJ. Domnul Toader a venit la mine şi m-a rugat să o susţin şi eu în vederea numirii la preşedintele de atunci, Traian Băsescu. Doamna Livia Stanciu este parte a sistemului. A fost cât timp a fost în fruntea ICCJ şi aşa s-a şi menţinut," a declarat Elena Udrea la România TV.

Elena Udrea a mers mai departe și a vorbit chiar și despre cazul primarului condamnat Mircia Gutău. 

"Vă fac acum și o dezvăluire și îmi asum. Doamna Stanciu dăduse atunci o decizie, ca parte din complet, de condamnare a primarului Gutău. CEDO a spus apoi că acea condamnare nu a fost legală, după ce toată lumea a spus că nu a fost o condamnare legală, pentru că două instanţe îl achitaseră, dar a fost condamnat cu 2-1 de un complet din care făcuse parte doamna Stanciu. Eu am întrebat atunci: «bun, o susţinem, dar cum Dumnezeu a făcut parte din completul care l-a condamnat pe Gutău în condiţiile în care 2 instanţe îl achită şi apoi un judecător din 3 se opune condamnării?». Domnul Toader a spus că verifică şi după câteva zile s-a întors şi a spus aşa: că doamna Stanciu l-a condamnat pe Gutău pentru că nu a ştiut ce vrea preşedintele Traian Băsescu. Îmi asum ce vă spun acum, chiar dacă este cuvântul meu împotriva celui al domnului Toader", a mai spus Elena Udrea.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel