Urmărește emisiunea live


Elena Udrea, comisia parlamentară: Luptă în interiorul PSD

Elena Udrea a fost audiată, joi, la Comisia parlamentară de anchetă privind alegerile prezidenţiale din 2009, prilej cu care a susţinut că PSD a încercat, prin Cătălin Voicu, să câştige scrutinul provocând renumărarea voturilor. 

"În 2009, înainte de alegeri, se ştia că domnul Cătălin Voicu are o relaţie foarte bună cu anumiţi judecători, era cunoscută relaţia şi influenţa pe care acesta o avea asupra unor judecători. În acest context, în anul 2009 era o presiune. Eu cred că cei care erau la PSD au încercat - scorul fiind foarte mic, domnul Hrebenciuc a recunoscut în noaptea aceea înfrângerea, diferenţa fiind foarte mică la care fusese declarat câştigător Traian Băsescu - cred că atunci au încercat cei de la PSD care formaseră celula de criză să câştige alegerile provocând renumărarea voturilor.

Ca urmare, au pornit această acţiune prin care au dorit renumărarea voturilor şi atunci s-a aflat că ei intenţionau să obţină blocarea validării alegerilor până când Curtea Constituţională ar fi declarat renumărarea şi ar fi făcut renumărarea cu ajutorul unor judecători de la Curtea de Apel care erau contactaţi de către Cătălin Voicu. Lucrul acesta s-a ştiut pentru că Voicu era monitorizat", a afirmat Udrea la audiere.

[citeste si]

Ea a adăugat ce în baza relaţiilor pe care le avea cu judecătorii, Voicu 'se angajase să obţină suspendarea validării alegerilor din 2009, ceea ce ar fi fost ilegal şi nedemocratic'. 'Cătălin Voicu pornise o luptă în interiorul PSD împotriva lui Gabriel Oprea, încă împreună cu Vanghelie la vremea aceea, încă din decembrie 2008, de când Oprea a fost numit ministru de Interne, i s-a cerut să numească o anume persoană la conducerea 'Doi şi un sfert', a refuzat, şi-a dat demisia, dar a rămas în conflict cu domnul Voicu şi cu domnul Vanghelie de pe atunci. Faptul că, aşa cum am aflat ulterior, Voicu a fost oprit să colaboreze ilegal cu judecătorul respectiv, eu zic că a fost un lucru bun pentru democraţie', a mai susţinut Elena Udrea, potrivit Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel