Elena Udrea, comisia parlamentară: 2009, anul creării statului paralel

Fostul ministru Elena Udrea a fost audiată, joi, la Comisia parlamentară de anchetă privind alegerile prezidenţiale din 2009, unde a declarat că în acel an a început crearea 'statului paralel', adăugând că este adepta teoriei conform căreia în lume, în momentul acesta, se luptă două forţe: Soros şi cei din jurul lui. 

"2009 a fost începutul creării statului paralel. Apogeul a fost 2014-2015, apoi puterea lui a scăzut. Statul paralel funcţionează, probabil, şi azi, are o influenţă importantă în justiţie, în conducerea instituţiilor statului, ţine sub control clasa politică, Parlamentul, partidele politice prin lideri. În 2009 cred că au început lucrurile, mult timp am crezut că a fost creaţia unui om, a generalului Coldea, astăzi realizez că de fapt se pune în aplicare un plan în România gândit în altă parte, în afara ţării, şi că ei au fost nişte executanţi foarte buni, pentru că planul a avut succes", a afirmat Udrea. 

Ea a susţinut că în România, în mod clar, cel care a condus sistemul a fost Florian Coldea şi că acest "stat paralel" avea un interes să influenţeze rezultatul alegerilor prezidenţiale din 2009, pentru că voia să se menţină la putere. 

"Avea interes să se menţină la putere şi să construiască, să se păstreze în funcţii, să facă toată această construcţie cu care ei să rămână să conducă România, indiferent cine ar fi devenit preşedinte după Traian Băsescu. Le-a ieşit şi atunci, şi în 2014 şi riscăm să le iasă şi în 2019. (...) Cât priveşte opinia mea, de unde cred că se întâmplă lucrurile acestea, eu sunt adepta teoriei conform căreia în lume, în momentul acesta, se luptă două forţe: Soros şi cei din jurul lui şi cei care se opun acestuia şi care sunt destul de puţini. N-am crezut şi, până nu de curând, eram dintre cei care spuneau: nici într-un caz, în România nu există decât statul nostru paralel, aici, intern, pe care l-a construit Coldea. Am avut o părere, totuşi, exagerat de bună despre el, nu că n-ar fi fost un om care ar fi reuşit să pună în practică un plan complex şi chiar diabolic, dar nu a fost creaţia lui. Cred că are legătură cu ce vedem că se întâmplă acum în America şi este un plan gândit sau care, în ceea ce ne priveşte pe noi, a fost influenţat şi implementat cu ajutorul partenerilor din CIA ai conducerii SRI, relaţiilor pe care le aveau domnul Coldea, domnul Maior în Statele Unite", a menţionat ea, conform Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel