Elena Udrea, carnet de refugiat politic. Mesaj din Costa Rica: Nu mai pot părăsi țara

Elena Udrea
Elena Udrea

Elena Udrea a confirmat veridicitatea carnetului provizoriu de refugiat politic prezentat în mass media. 

Elena Udrea spune că actualul carnet de refugiat provizoriu pe care l-a obținut se va putea schimba într-unul permanent, dacă va reuși să dovedească într-un an, persistența pericolului asupra vieții sale pe care l-a invocat în fața autorităților costaricane. 

"Dacă nimic din ceea ce a dus la schimbarea acestui statut nu se schimbă, voi deveni un refugiat politic cu statut permanent. Până atunci mă bucur de toate drepturile pe care le prevede legislația internațională, privind refugiații pe considerente politice. Am și anumite obligații dintre care cea mai importantă este să nu părăsesc Costa Rica. Acum dacă aș vrea să părăsesc Costa Rica nu aș putea. Am obligația să rămân aici până demonstrez că situația din România constituie un pericol pentru viața mea," a spus Elena Udrea la România TV. 

Cerere pentru instanță 

Ea spune că vrea să participe la procesul din țară și a cerut să fie audiată prin videoconferință. 

"Cer să mi se respecte dreptul de a participa la propriul meu proces. Eu am dreptul și trebuie să mi se respecte dreptul de mă apăra în instanță. M-am adresat instanței dar mă așteptam la acest răspuns care mi-a fost dat astăzi. Am cerut să fiu audiată prin videoconferință sau prin comisia rogatorie. Ca urmare ieri, din păcate cam puțin târziu am avut această idee, am solicitat instituției care mi-a acordat statutul de refugiat să mi se descrie toate drepturile și obligațiile. Chiar dacă aș vrea să vin la procesul din România, nu aș mai putea veni. Răspunsul în mod procedural, aici, în Costa Rica se obține în opt zile. După ce voi avea acest răspuns, instanța nu îl va mai putea ignora," a mai spus Elena Udrea.

[citeste si] 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel