Elena Udrea - Bogdan Chirieac, dialog bombă după eliberarea ministrului. Întrebările momentului

Elena Udrea FOTO AGERPRES
Elena Udrea FOTO AGERPRES

Analistul politic Bogdan Chirieac a intrat în dialog, la România TV, cu Elena Udrea după ce fostul ministru a ieșit din închisoare.

Revenire în România

Bogdan Chirieac a întrebat-o pe Elena Udrea dacă se va întoarce în România după ce a fost eliberată. ”Măcar prin dezvăluirile pe care știu că le puteți face să nu se mai repete în România războiul româno-român. Epoca aceasta cumplită, neagră, care a ținut țara pe loc să nu mai poată fi repetată! Anul viitor sunt alegeri prezidențiale. Dacă publicul nu va fi foarte bine informat, iar în acest sens dumneavoastră puteți juca un rol fundamental, ne putem trezi, din nou, cu ceea ce ați trăit și dumneavoastră, dar și noi, din 2014 încoace”.

Elena Udrea a zis: ”Ați descris foarte bine situația din România. Este un război între români, unul stimulat, gândit, a fost o strategie foarte bine pusă la punct care a prins. Românii au fost învrăjbiți unii împotriva altora. Dezvăluirile mele poate ar pune gaz pe foc. Datorită experiențelor mele, da, aș putea ajuta la normalizarea lucrurilor în țară. Deocamdată nu am cum să mă întorc în România. De ce? Pentru că am statutul de refugiat care îmi interzice să mă întorc și pentru că fetița mea nu are pașaport până la finalul lunii ianuarie. În funcție de evoluțiile din Costa Rica, voi vedea ce se va întâmpla. Mi-aș dori mult ca nebunia de acasă să se termine și acest lucru este responsabilitatea clasei politice”.

Complet judecată

Bogdan Chirieac a mai spus: ”venind în țară mă gândesc că vă puteți apăra altfel în fața unui complet de judecată constituit corect, altfel decât din Costa Rica”.

”Am cerut și prima dată să fiu audiată de aici, din Costa Risca, dar s-a respins. Am fost judecată în lipsă. Este o problemă. Judecătorii sunt aceiași. Nu sunt judecătorii care m-au judecat pe mine, dar sunt, de exemplu, judecători care au judecat-o pe Alina Bica sau pe cei care au fost eliberați recent. Deci vor fi aceiași judecători. Nu ne putem pune mari speranțe că lucrurile se schimba radical. Lupta se va duce mai departe. Voi vedea cum voi putea organiza lucrurile astfel încât să mă pot apăra, cu adevărat, în dosarul în care sunt acuzată complet nefondat, fără probe, și complet fals și ilegal. Dosarul acela este o tâmpenie creată de Kovesi și Coldea pentru ca eu să ajung în pușcărie”.

Întrebată dacă partenerul strategic american al României a avut un rol în arestarea ei, Elena Udrea a spus: ”Nu știu să vă spun. Am presupunerile mele despre care nu vorbesc acum. Am și indicii rezonabile, dar nu aș spune nimic deocamdată pentru că aș face acuzații care pot fi grave și trebuie probate”.

VEZI ȘI:  Udrea, dezvăluire șocantă despre Bica din închisoare

Bogdan Chirieac a mai întrebat ”în presa din România, când dumneavoastră erați în prizonierat, s-a speculat că ați fost vizitată agenți FBI din SUA. Puteți confirma sau infirma informația?”, iar Elena Udrea a negat. ”Nu știu de ce s-a lansat această informație. Nu știu cine a avut interes să o facă, dar nu ne-a vizitat FBI și nici nu aş fi avut ce să spun”, a zis fostul ministru.

VEZI ȘI: Udrea, mesaj pentru Kovesi. Ciutacu, uimit total

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel