Elena Udrea, reacţie din Costa Rica: Dosarul Gala Bute, solicitare

Elena Udrea
Elena Udrea

Elena Udrea solicită repunerea pe rol a dosarului "Gala Bute". 

Elena Udrea reacţionează, din Costa Rica, după recentele declaraţii ale fostului preşedinte Traian Băsescu. Aceasta a anunţat vineri că a decis să solicite repunerea pe rol a dosarului Gala Bute, aflat în pronunţare la ÎCCJ. 

"Ca urmare a noilor informaţii pe care le-am aflat cu toţii din declaraţiile preşedintelui Traian Băsescu, informaţii provenind din Note SRI, care schimbă radical situaţia din dosarul 'Gala Bute', aflat azi în pronunţare la ÎCCJ, am decis împreună cu avocaţii să solicit repunerea cauzei pe rol.

Dacă mi-ar fi fost admise cererile repetate, atât în etapa de fond, cât şi în cea de apel, de a fi aduse ca probe Notele SRI despre care ştiam încă din perioada în care eram ministru, din care reieşea clar că nu am avut nicio implicare în relaţiile ilegale de afaceri dintre 'denunţătorii' din dosar, inculpaţi ori doar martori, astăzi nu eram în situaţia de a fi condamnată fără nicio probă şi de a fi nevoită să cer protecţie internaţională faţă de abuzurile care mi s-au întâmplat în România.

Dar judecătorii ÎCCJ au preferat să îmi respingă probele şi să mă condamne doar pe susţinerile procurorilor DNA şi pe declaraţiile ilogice ale unora dintre cei implicaţi în dosar. Care, evident, au fost toţi răsplătiţi cu pedepse mici şi cu suspendare'', a scris Udrea pe Facebook. 

Miercuri, fostul preşedinte Traian Băsescu a prezentat un document al Serviciului Român de Informaţii, strict secret, despre care spune că i-a parvenit în toamna anului trecut şi care vizează dosarul "Gala Bute", menţionând că a sesizat CSM, Inspecţia Judiciară, ministrul Justiţiei şi Comisia parlamentară pentru controlul activităţii SRI. 

"Probabil, ştiindu-se că sunt interesat de dosarul "Gala Bute", cineva a ţinut să mi-l transmită. Acest document se referă la operaţiunea "Bujorul"", a afirmat Băsescu, într-o conferinţă de presă, precizând că documentul i-a parvenit "în plic anonimizat, la partid" şi că bănuieşte că cel care i l-a transmis este un ofiţer SRI din teritoriu, nu de la centru. 

Traian Băsescu a susţinut că acest document arată că a existat un plan de cooperare între DNA şi SRI. Potrivit liderului PMP, documentul informează despre infracţiuni în Ministerul Dezvoltării, în dosarul "Gala Bute". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel