Urmărește emisiunea live


Egiptul antic, prăbușire. Cercetătorii, o nouă teorie despre dispariția marii civilizații

Egipt
Egipt

Cercetătorilor de la universitatea americană Yale vin cu o nouă teorie. Aceștia susțin că schimbările climatice au fost un factor esențial în prăbușirea Egiptului antic.

Herodot spunea că Egiptul este un ”dar al Nilului”. Iar potrivit cercetătorilor americani, tot Nilul a fost cel care a dus la prăbușirea marii civilizații a Egiptului antic.

În ultima sa perioadă, Egiptul a avut parte de dezastre naturale și secetă. Cercetătorii de la universitatea Yale, scrie The Independent, arată că desele și violentele erupții vulcanice au dus la o răcire a vremii și la apariția unor fenomene care au avut un impact major asupra economiei țării faraonilor.

Egiptul a fost dependent de revărsarea Nilului. Inundațiile de vară aduse de musoni erau esențiale pentru culturile agricole. Astfel, perioadele de secetă cauzate de schimbările climatice au fost fatale. Economia s-a prăbușit, foamea a dus la numeroase revolte ale populației, revolte care au avut consecințe și în mediul politic.

Potrivit sursei citate, în prezent, 70% din societățile de pe glob sunt dependente de musoni care aduc ploile atât de esențiale culturilor agricole. Cercetătorii trag astfel un semnal de alarmă în ceea ce privește imporanța schimbărilor climatice de pe glob.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel