Egipt. 28 de persoane au murit în două accidente. Printre victime sunt şi turişti

Imagine cu rol ilustrativ
Imagine cu rol ilustrativ

Douăzeci şi opt de persoane şi-au pierdut viaţa sâmbătă în două accidente rutiere separate produse în Egipt, transmite DPA, citând surse medicale şi din domeniul securităţii.

Cel mai grav accident a avut loc în oraşul Port Said, unde un microbuz care transporta muncitori s-a ciocnit cu un camion. Bilanţul iniţial de 18 morţi a crescut la 22 după ce patru răniţi grav au decedat.

Cauza accidentului nu este clară deocamdată.

Conform cotidianului privat al-Shorouk, camionul a lovit microbuzul, care s-a răsturnat. În microbuz se aflau muncitori de la o fabrică textilă, care se îndreptau spre casele lor.

Un alt accident a avut loc în oraşul Suez

Într-un al doilea accident, un autocar şi un autobuz din transportul public s-au ciocnit în oraşul de coastă Suez, provocând moartea a şase persoane şi rănirea altor 32.

Printre victime se află turişti chinezi şi indieni, a relatat portalul oficial de ştiri al-Ahram Online. Turiştii se îndreptau spre al-Ain al-Sokhna, o staţiune din apropiere.

Accidentele rutiere cu victime sunt destul de frecvente în Egipt, cauzele fiind adesea şofatul imprudent şi starea deficitară a drumurilor. Conform statisticii oficiale, anul trecut s-au produs în jur de 8.480 de accidente, în scădere cu 23,6% faţă de 2017, iar bilanţul deceselor a fost de 3.087.

În ultimii ani, Egiptul a construit o reţea de drumuri noi care să îmbunătăţească situaţia infrastructurii, într-o ţară cu aproape 100 milioane de locuitori, relatează Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel