Șeful SRI, George Maior, îl contrazice sever pe Băsescu

Întrebarea referitoare la următorul proiect de țară al României, după aderarea la Uniunea Europeană și NATO, este una falsă, crede directorul Serviciului Român de Informații (SRI), George Maior.

Președintele Traian Băsescu a insistat la finele anului trecut că România trebuie să adopte ca viitor "proiect de țară" unirea cu Republica Moldova deoarece "sângele apă nu se face".

George Maior a fost prezent, vineri, la Timișoara, unde a fost distins cu titlul de "Doctor Honoris Causa" al Universității de Vest. El a remarcat, în cadrul discursului său, că mulți se întreabă retoric care este noul proiect național al României, după ce țara noastră a intrat în NATO (2004) și în UE (2007).

"După parerea mea, întrebarea este cel puțin falsă, dacă nu caducă, pentru că sarcina noastră și misiunea noastră este de realiza ceea ce aceste instrumente practic, NATO, aderarea la NATO și Uniunea Europeană, ne pot facilita, respectiv creșterea siguranței pentru toată lumea, a securității naționale pe de-o parte, și prosperitatea economică, pe de altă parte. Acestea sunt proiectele, de fapt, naționale care trebuie să continue dupa ce am realizat aceste obiective de integrare în NATO si Uniunea Europeană", a declarat șeful Serviciului Român de Informații.

Citește și: George Maior anunță că demisionează de la șefia SRI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel