Efectul Caracal. Timişoreancă, amendată după o alarmă falsă la 112

O femeie din Timişoara a primit o amendă în valoare de 500 de lei, după ce a dat o alarmă falsă la 112 şi a chemat pompierii la locuinţa sa. 

O timişoreancă a fost amendată cu 500 de lei de ISU Timiş, după ce a invocat o situaţie de urgenţă nereală, joi, alertând pompierii că s-a blocat afară din locuinţă, dar că a uitat o oală pe focul aprins şi că ar exista pericol de incendiu.

"Femeia din Timişoara a anunţat la numărul 112 că la ieşirea din apartament i s-a blocat uşa şi că în bucătărie a uitat o oală pe foc, existând pericolul producerii unui incendiu. La locul intervenţiei s-a deplasat o autospecială de descarcerare cu cinci subofiţeri. După ce pompierii au ajuns la faţa locului şi au reuşit să pătrundă în interiorul locuinţei prin geamul lăsat deschis, apartamentul aflându-se la etajul II, au constatat că nu era nicio oală pe foc şi nici pericol de incendiu. În realitate, proprietara a uitat cheile de la uşă în locuinţă şi a inventat o situaţie de urgenţă pentru a putea solicita intervenţia pompierilor", a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Timiş, Elena Megherea.

Sfaturi pentru apelanţii 112 

Femeia s-a ales cu o amendă de 500 de lei. Megherea a mai adăugat că cetăţenii trebuie să conştientizeze că în timp ce echipajul a fost ocupat cu o alarmă falsă, solicitarea neprezentând o situaţie de urgenţă, se putea produce un accident grav cu persoane încarcerate sau o altă situaţie de urgenţă în care fiecare minut contează, iar timpul de răspuns să fie mai mare. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel