Efectul Caracal. Mihai Fifor: Vrem să ducem 112 la MAI

Mihai Fifor FOTO AGERPRES
Mihai Fifor FOTO AGERPRES

Ministrul interimar de Interne, Mihai Fifor, a declarat în această seară că una dintre consecinţele cazului Caracal trebuie să fie mutarea serviciului 112 la MAI. 

"Cetăţeanul trebuie să îl vadă pe poliţist în stradă, unde îi poate asigura protecţia. S-au făcut multe erori, am văzut cum la Caracal dintr-o serie de erori nefericite s-a ajuns la o dramă resimţită în toată societatea. În această seară am avut o întâlnire cu sindicatele din MAI, pentru că am vrut ca măsurile viitoare să fie luate cu toată lumea, pentru că dincolo de cei care au greşit la Caracal, MAI are oameni bine pregătiţi, care nu trebuie să poarte anatema pe care societatea este tentată să o arunce asupra angajaţilor MAI şi pe bună dreptate", a declarat Mihai Fifor la Antena 3. 

112, la MAI 

"Avem legea privind registrul persoanelor care au abuzat sexual pe cineva, o lege deja în vigoare, dar care trebuie pusă în aplicare. Sunt multe alte măsuri pe care, împreună cu Raed Arafat, le vom lua în perioada următoare. Poate cel mai relevant este unificarea dispecerizării pentru că am văzut cu toţii ce timpi se pierd când operatorul 112 încearcă să obţină informaţii şi ulterior dă legătura către dispecerul de la Poliţie, ambulanţă sau pompieri, se pierd timpi importanţi şi nu mai vrem asta!", a mai spus Mihai Fifor, care a adăugat:”Asta dorim să facem (sistemul 112 să treacă de la STS la MAI, n.r.). Suntem în faza în care pregătim procedură și, dacă este nevoie, modificări legislative, astfel încât să trecem de îndată la acest lucru”. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel