Efectele ”LOVITURII” date de un necunoscut în USR-PLUS. Apropiatul lui Cioloș - mișcare cu efect ascuns

Dacian Cioloș
Dacian Cioloș

Valeriu Nicolae, un apropiat al liderului PLUS Dacian Cioloş şi fost secretar de stat în Ministerul muncii în Guvernul Cioloş, şi-a anunţat demisia din partid.

Vorbim despre o persoană necunoscută, aflată pe locul 6 pe lista Alianţei 2020 USR-PLUS la alegerile europarlamentare 2019, poziție neeligibilă pentru Parlamentul European.

Valeriu Nicolae a plecat cu regret și ridicându-l în slăvi pe Dacian Cioloș pe ideea om mai bun ca Dacian nu există, dar plec. ”Dacian rămâne cel mai fain om cu care am lucrat vreodată. Sigur m-ar fi convins să nu plec. România merită să devină decentă. Sunt o mulţime de oameni super decenţi în PLUS şi USR. Merită votaţi", a scris pe Facebook Valeriu Nicolae, care a precizat: ”Gafa aia cu securiştii e a mea".

Laude la plecare


Mișcarea eroului necunoscut ar putea fi o strategie politică în sensul că este prima dată, total nefiresc, când cineva demisionează dintr-un partid lăudând. De regulă, se pleacă dintr-un partid înjurând. De altfel, Valeriu Nicolae ia asupra lui și gafele tehnocratului.

Panouri și afișe rupte 

Nu este singura întâmplare cu efecte pentru USR-PLUS. Într-o campanie electorală, cele mai inutile sunt corturile și afișele stradale. După câteva zile de mers pe stradă, oamenii ignoră panourile cu sloganurile politice. Le-au văzut o dată, este suficient, dar acestea mai rămân acolo, în anonimat, săptămâni întregi. Dar la un moment dat, ca un făcut, toate afișele și corturile sunt tăiate. Nu se știe cine le taie, dar efectul este favorabil pentru USR-PLUS pentru că se victimizează și toată lumea de pe Internet urlă de jalea mișcării. Un afiș rupt și apoi țipetele pe ideea: agresiuneeee, ne-au tăiat noaptea ca hoții răscolesc milioane de români, în comparație cu niște afișe intacte care zac prăfuite pe stradă. Efectul panourilor tăiate este pozitiv pentru USR-PLUS.


La fel stă situația și cu plecările din partid

A plecat un tip care nu era vector de imagine, pe care nu-l știa nimeni. Valeriu Nicolae era unul dintre funcționarii pe care îi adusese Cioloș în Guvernul zero. Plecarea lui de pe lista la europarlamentare 2019, de pe o poziție neeligibilă, nu influențează în niciun fel scorul electoral. Laudele pe care i le aduce lui Cioloș anulează mesajul cu securiștii pentru că spune că el este de vină pentru gafa respectivă. Și această mișcare este favorabilă alianței USR-PLUS.

Efectul acestor vorbe ”negative” sunt pozitive pentru USR-PLUS. S-a construit un moment favorabil pentru USR-PLUS cu dublu scop: anularea scandalului cu securiștii și prezentarea lui Cioloș într-o lumină bună pentru că – ce să vezi – oamenii și când pleacă din PLUS tot iubesc partidul... mai ales că, dacă Cioloș ajunge la Guvernare, poate să-l cheme din nou în Executiv.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel