Șefa DNA: Suntem obișnuiți să fim atacați zilnic. E de interes național locuința mea?

Laura Codruța Kovesi, șefa DNA, a vorbit, la Digi 24, despre atacurile la adresa instituției. 

”Suntem obișnuiți să fim atacați zilnic, asta face parte din munca noastră. Ce s-a schimbat acum este intensitatea acestor atacuri și modul extrem de injust în care se poartă pentru că sunt folosite trusturi de presă pentru a efectua aceste atacuri și nu avem posibilitatea să ne apărăm tot timpul. Noi, ca magistrați, procurori, judecători, nu putem să ieșim de câte ori un inculpat își exprimă un punct de vedere cu privire la un dosar. Și atunci, acționăm instituțional, sesizăm CSM. Atacurile se desfășoară aproape zilnic, coordonat. S-au pus foarte mulți bani în joc pentru a susține aceste atacuri” a spus Laura Codruța Kovesi. 

Procurorul-șef al DNA a spus că singurele instituții care trebuie să-i apere sunt CSM, procurorul general, despre care spune că-și face treaba și CNA, ”unde am făcut 12 sesizări, deși în lege este precizată obligația de a se sesiza din oficiu”. 

”Sunt emisiuni în care se încearcă intimidarea. Este de interes național să se dea la televizor locuința mea? Să se spună: acolo e geamul, acolo e ușa. Am văzut știri care încalcă intimitatea colegilor. Viața privată trebuie apărată.” a mai spus Laura Codruța Kovesi la Digi 24. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel