Șef al spionilor SUA: orașul Mariupol din Ucraina, atacat la primăvară

Șeful serviciilor de informații din Statele Unite ale Americii estimează că rebelii pro-ruși vor lansa la primăvară un atac asupra orașului port Mariupol din Ucraina.

Rusia vrea să creeze un cordidor terestru în estul Ucrainei care ar putea include Mariupol, dar e posibil ca separatiștii să lanseze atacul în primăvară asupra locației strategice, a declarat James Clapper în fața legislatorilor americani, conform AFP.

Țelul președintelui rus Vladimir Putin nu a fost acela de a acapara întreaga Ucraina, ci de a controla teritoriul care face legătura cu peninsula Crimeea, pe care Rusia a anexat-o anul trecut, a spus Clapper.

"Estimarea noastră nu este aceea că el (Putin) este fixat pe capturarea sau controlarea întregii Ucraine", a spus șeful serviciilor de informații.

"El își dorește o întreagă entitate compusă din două regiuni din Estul Ucrainei care ar putea include un pod terestru către Crimeea și posibil Mariupol.

"Nu cred că un atac asupra orașului Mariupol este iminent. Cred că vor aștepta primăvara pentru a da atacul", a mai spus el.

James Clapper a precizat că este în favoarea livrărilor de arme către Kiev pentru a ajuta armata ucraineană, dar a insistat că aceasta este strict opinia lui personală și nu reflectă neapărat poziția agențiilor de informații din SUA.

Ungaria și Bulgaria sfidează NATO

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel