Eduard Hellvig, despre colaborarea SRI cu DIICOT și DNA

Directorul SRI, Eduard Hellvig, a vorbit într-un interviu despre relația care există între Serviciul Român de Informații și instituțiile din justiție, precum DIICOT sau DNA.

”Cum apreciați colaborarea cu instituțiile din justiție, în special cu DIICOT și DNA?”, a fost întrebat directorul SRI, în cadrul unui interviu acordat pentru Agerpres.

”Responsabilitatea SRI de a combate fenomene infracționale ce afectează grav securitatea națională ne determină să acționăm constant pentru asigurarea consistenței datelor puse la dispoziție instituțiilor de aplicare a legii. Acordăm, în acest sens, o importanță aparte operativității în transmiterea lor, pentru evitarea disfuncționalităților în planul probațiunii.

Cooperarea este cu atât mai necesară cu cât infracțiunile de corupție sau asimilate acestora, evaziunea fiscală care generează prejudicii majore bugetului de stat și constituirea de grupuri infracționale ridică, uneori, probleme de drept procedural, mai ales în contextul unei legislații fluctuante. Iar succesele înregistrate în sancționarea unor infracțiuni grave nu ar fi fost posibile fără un parteneriat consolidat în timp, cu eforturi adesea în cadrul unor echipe inter-instituționale pentru soluționarea cazurilor cu relevanță în planul securității naționale”, a răspuns Eduard Hellvig.

Vezi și: Eduard Hellvig, semnal pentru CCR: SRI are dificultăți în lupta cu terorismul

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel