EXCLUSIV  Édouard Philippe, premierul Franței, întâlnire cu Sorin Grindeanu

Édouard Philippe, premierul Franței, îl primește pe Sorin Grindeanu pe 8 iunie, în decursul dimineții, informează surse DC News. Întâlnirea va avea loc la Paris.

Vorbim despre primul contact la nivel înalt pe care Sorin Grindeanu îl are cu noul Guvern din Hexagon. Édouard Philippe a fost numit premier pe 15 mai de către noul președinte al Franței, Emmanuel Macron.

Născut la 28 noiembrie 1970 la Rouen (nord-vestul Franței), din părinți profesori, Édouard Philippe a urmat Științe Politice și a absolvit Școala Națională de Administrație (ENA), promoția 1997. Și-a început activitatea politică în studenție, ca militant socialist afiliat fostului premier Michel Rocard, înainte de a se alătura dreptei.

Angajat la Consiliul de Stat, apoi primar la Le Havre din 2010, este un apropiat al lui Alain Juppé și fost secretar general al Uniunii pentru o Mișcare Populară (UMP, redenumit Republicanii) între 2002-2004.

Puțin cunoscut publicului, a fost membru al cabinetului lui Juppé în scurta trecere a acestuia la Ministerul Ecologiei în 2007, după care a intrat în sectorul privat, ca avocat specializat în drept public la un cabinet anglo-saxon și apoi ca director de afaceri publice al grupului nuclear Areva (2007-2010). În 2012 a fost ales deputat de Seine-Maritime.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel