Ședință CSM, Iohannis prezent. Chirieac: A căzut sub sistem

Analistul Bogdan Chirieac a vorbit despre vizita și discursul președintelui la Consiliul Superior al Magistraturii care își alege azi conducerea. 

”Îmi e teamă că președintele nu va avea un discurs la CSM așa cum a avut discursul memorabil de acum 2 ani când a arătat că Justiția este o putere care s-a așezat peste celelalte două puteri ale statului de drept și promitea schimbări fundamentale. Din nefericire, domnul Iohannis a căzut sub sistem în acest moment.

Fostul CSM este o pată neagră pe obrazul societății românești. Să nu uităm că e CSM-ul rușinii care nu s-a întrunit în 2012 la suspendarea președintelui, cu doi distinși judecători revocați de colegii lor și care au fost puși la loc de CCR. E un CSM cu o încărcătură înspăimântătoare în spate care a eșuat în a apăra independența justiției. CSM-ul, probabil, va trebui modificat și restructurat” a spus Bogdan Chirieac la România TV.

Analistul a subliniat discursul președintelui ca fiind unul ”politic fără legătură, aproape, cu situația grea a justiției și a societății românești, fără o analiză reală a situație din România în acest moment prin prisma justiției, o situație extrem de dificilă. Cea mai dificilă din UE în acest moment. 

Discursul s-a încheiat cu această opinie politică a domnului președinte, că dacă s-ar da o aministie și o grațiere, acest lucru ar însemna finalul statului de drept în România. Care stat de drept? Există stat de drept în România?”, a concluzionat Bogdan Chirieac.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel