Ședință Coaliție, nou premier. Chirieac: Nu poți ignora o asemenea forță politică

România se află în criză după ce liderii PSD, în urma ședinței de ieri din CEx, au decis retragerea sprijinului politic pentru Tudose. După o lungă ședință, premierul a demisionat.

PSD se va întruni în ședință din nou, astăzi, pentru a stabili propunerea de premier pe care o va înainta președintelui Klaus Iohannis. Însă și ALDE cere să aibă un cuvânt de spus. 

Tăriceanu revine azi în țară și va purta o discuție cu Liviu Dragnea. Totodată, joi va avea loc o ședință a Coaliției. În prezent, PSD și ALDE au majoritate în Parlament. 

Bogdan Chirieac a comentat poziția pe care o are ALDE în Coaliție.

”ALDE este un partid foarte important. Și mai e important și dintr-un alt punct de vedere. Datorită discursului constant pro-democrație și pro-respectarea drepturilor omului a liderului Călin Popescu Tăriceanu, într-un an de zile, ALDE a crescut de la 5% la 13% în sondaje. Tăriceanu este un reper. Altminteri, ALDE are puțini  comunicatori: doar doamnele Steluța Cătăniciu și Norica Nicolai. Nu sunt foarte mulți politicieni puternici în ALDE, dar nu poți ignora o asemenea forță politică.”, a precizat Bogdan Chirieac la România TV.

”Domnul Tăriceanu vrea, ca întotdeauna, să se respecte mecanismele politice și parlamentare în ceea ce privește viața democratică a României. Domnul Tăriceanu cere o normalitate. Coaliția trebuie să funcționeze”, a apreciat și avocatul Lucian Bolcaș.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel