Ecotrophelia România 2019. Studenții se întrec în alimente eco-inovative

Un număr de 11 echipe din centrele universitare Galaţi, Bucureşti, Sibiu, Oradea, Suceava şi Timişoara se întrec, miercuri şi joi, în cadrul concursului naţional Ecotrophelia România 2019, de la Galaţi, informează biroul de presă al Universităţii "Dunărea de Jos".

Potrivit sursei citate, competiţia este organizată de Asociaţia Specialiştilor de Industrie Alimentară şi Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor din Galaţi şi are ca scop încurajarea creativităţii studenţilor în dezvoltarea unor produse alimentare eco-inovative, de calitate, destinate consumului uman şi prietenoase cu mediul înconjurător.

Concursul este deschis tuturor studenţilor înscrişi la programele de studii de licenţă şi masterat. În plus, îşi doreşte şi formarea de personal pentru industria alimentară europeană, care să fie bine informat şi să gândească ecologic.

Câştigătorii Fazei naţionale a competiţiei vor reprezenta România la Concursul internaţional Ecotrophelia Europe 2019, care va avea loc la Anuga, Germania, în perioada 6-7 octombrie.

Anul trecut, echipa studenţilor gălăţeni a trecut de faza naţională şi a adus de la Paris, de la Ecotrophelia Europe 2018, în premieră naţională, medalia de aur, pentru produsul Whoopy Ice - îngheţata pe bază de zer delactozat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel