Urmărește emisiunea live


Economia SUA a înregistrat o creştere modestă în trimestrul doi din 2019

Economia americană a încetinit în trimestrul doi din 2019, a anunţat joi Departamentul american al Comerţului în a treia sa estimare, iar analiştii avertizează că tendinţa va persista şi în următoarele luni, pe fondul escaladării tensiunilor comerciale globale, transmit Reuters şi MarketWatch.

Potrivit datelor ajustate în funcţie de variaţiile sezoniere, PIB-ul SUA a crescut în ritm anual cu 2% în perioada aprilie-iunie 2019, faţă de un avans de 3,1% în primele trei luni din acest an. Economiştii se aşteaptă la o expansiune de 2% în trimestrele trei şi patru din 2019.

Cheltuielile de consum, care sunt responsabile pentru două treimi din activitatea economică a SUA, au înregistrat un avans de 4,6%, faţă de 4,7% previzionat anterior. Exporturile au fost mai slabe, industria grea fiind afectată de tensiunile comerciale, de aprecierea dolarului şi de încetinirea economiei mondiale.

Cheltuielile guvernamentale au înregistrat un avans de 4,8%, faţă de 4,5% previzionat anterior. Investiţiile în afaceri au scăzut cu 1%, cel mai semnificativ declin din 2015.

În estimările date publicităţii în 18 septembrie, Rezerva Federală a SUA se aşteaptă ca economia să înregistreze o creştere de 2,2% anul acesta, uşor mai rapidă decât prognoza din iulie, în timp ce rata şomajului ar urma să se situeze la 3,7% până în 2020.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel