Economia Germaniei a încetinit brusc. 2019 a înregistrat cea mai mică creștere de PIB a țării

Economia germană a înregistrat cel mai mic avans din ultimii 6 ani în 2019.

Economia germană, cea mai mare economie europeană, a înregistrat în 2019 un avans de doar 0,6 procente, cea mai slabă performanță înregistrată după 2013, potrivit unei estimări preliminare, conform Agerpres.

„Aceasta înseamnă că economia germană a crescut pentru al zecelea an consecutiv. Este cea mai lungă perioadă de creștere înregistrată după reunificarea țării", a subliniat Albert Braakmann, director în cadrul Oficiului federal de statistică.

Cu toate acestea, cifrele arată că economia germană a pierdut din viteză, având în vedere că în 2017, PIB-ul avea o rată de creștere anuală de 2,5%, urmată de 1,5% în 2018.

Deceniul de aur, aproape de sfârșit

„Deceniul de aur înregistrat de Germania se apropie de sfârșit", susține Holger Schmieding, economist șef la banca Berenberg.

Disputele comerciale, Brexitul, încetinirea economiei mondiale şi modificările din industria auto au afectat sectorul manufacturier din Germania în ultimii ani. În aceste condiții, cererea internă, susținută de nivelul redus al șomajului, ar urma să fie principalul pilon al creșterii economice atât în acest an cât şi anul viitor, susține grupul german de asigurări Allianz, care se așteaptă la un avans de 0,6% al PIB-ului Germaniei în 2020, urmat de un salt de 1,1% în 2021.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel