Ecologic. Primul superyacht alimentat cu hidrogen din lume

Primul superyacht alimentat cu hidrogen din lume ar putea fi dus la ape într-un viitor nu prea îndepărtat. 

Compania olandeză de proiectare a iahturilor Sinot a prezentat un model pentru un concept de ultimă oră, care pare să propulseze industria superyacht-urilor într-o direcție mai ecologică, scriu jurnaliștii de la CNN. 

Creat în colaborare cu Lateral Naval Architects, Aqua măsoară 112 metri și va fi alimentat în totalitate cu hidrogen lichid și tehnologie cu celule de combustibil - ceea ce înseamnă că, în esență, apa va fi singura sa emisie.

Superyachtul, care dispune de facilități de ultimă generație, urmează să funcționeze la o viteză maximă de 17 noduri, cu o autonomie de 3.750 mile nautice.

Dar cum va funcționa mai exact?

Sistemul tehnologic Aqua se va baza pe două rezervoare izolate la vid de 28 de tone, care vor fi depozitate la temperaturi cât mai scăzute de -253 C.

Hidrogenul lichid este transformat în energie electrică prin celule de combustibil cu membrană de schimb de protoni (PEM). Această energie va fi apoi transmisă la tablourile de comandă ale navei. 

Designul exterior și interior pentru Aqua, care a necesitat dezvoltatorilor cinci luni pentru conceptualizare, este aproape la fel de impresionant ca și sistemul său tehnologic radical.

Recomandările pentru superyacht-ul futurist prezintă o piscină infinită și heli-pad la bord, împreună cu un spa și o piscină.

Răspândit pe cinci punți, Aqua va avea, de asemenea, o sală de hidromasaj, un spațiu de yoga, o platformă de înot și o punte de plajă aproape de linia de plutire.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel