Urmărește emisiunea live


Eclipsa luna 27 iulie. Două fenomene spectaculoase, vineri, pe cer

LUNA/ foto: Crișan Andreescu
LUNA/ foto: Crișan Andreescu

Vineri, 27 iulie, are loc o eclipsă totală de lună.

Vineri, 27 iulie 2018, începând cu ora 21:14, va avea loc o eclipsă totală de lună, vizibilă din România. Această eclipsă este ce mai lungă din secolul 21, cu o durată a totalităţii de 1 oră şi 42 minute. În timpul unei eclipse totale de lună, aceasta intră în zona de umbră a Pământului şi capătă o culoare roşiatică, fiind cunoscută în popor ca luna sângerie.

Dacă doriţi sa aflaţi mai multe informaţii legate de eclipsele de lună (luna sângerie) şi dacă vreţi să o priviţi prin telescop, sunteți așteptați vineri seară, începând cu ora 21:00, la Observatorul Astronomic al Universităţii "Ştefan cel Mare" din Suceava.

Încă un eveniment

Tot vineri, planeta Marte se va afla foarte aproape de Luna şi va fi la opoziţie. Când o planeta se află la opoziţie, o putem observa în cele mai bune condiţii, pe parcursul întregii nopţi, având maximul de strălucire şi diametrul aparent maxim vizibil prin telescop.

Reprezentanții de la Universitatea "Ştefan cel Mare" Suceava au adăugat: ”Astfel, vom face observaţii şi asupra planetei Marte, dar şi asupra planetelor Saturn şi Jupiter, putând vedea sateliţii galileeni, marea pată roşie de pe Jupiter şi inelele lui Saturn.

Menţionăm că observaţiile astronomice vor fi posibile dacă cerul nu va fi acoperit de nori. Pe lângă programul de observaţii, vom discuta despre eclipse şi vom proiecta filme documentare legate de lună şi de producerea eclipselor de lună”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel