Echipa lui Trump începe prezentarea argumentelor de apărare împotriva 'impeachment', cu ochii pe Biden

Echipa de apărare a lui Donald Trump îşi începe, sâmbătă, prezentarea argumentelor pentru achitare împotriva procedurii de "impeachment", în timp ce preşedintele Statelor Unite - vizat de destituire - se confruntă cu acuzaţii de abuz de putere şi obstrucţionare a Congresului.

Nu este clar dacă apărarea preşedintelui va aborda dovezile prezentate de democraţi în zilele precedente, notează DPA. Trump este acuzat că a blocat un ajutor militar destinat Ucrainei şi democraţii afirmă că el a abuzat de putere în scop personal pentru a-şi mări perspectivele de realegere, transmite Agerpres.

Echipa sa de apărare este de aşteptat să-l atace pe fostul vicepreşedinte Joe Biden, principal candidat împotriva lui Trump în alegerile prezidenţiale în 2020. Trump şi republicanii l-au acuzat pe Biden că şi-a folosit puterea ca vicepreşedinte pentru a-şi proteja fiul, aflat în boardul companiei ucrainene de gaze naturale Burisma.

Echipa de apărare a lui Trump va petrece sâmbătă trei ore prezentând cazul lor, începând cu ora 10.00 (15.00 GMT). Prezentarea argumentelor va continua luni şi marţi.

Democraţii "încearcă într-adevăr să-l scoată pe preşedinte din cursă în 2020", a declarat vineri Jay Sekulow, avocatul personal al lui Trump.

Responsabilii procedurii de impeachment din Camera Reprezentanţilor şi-au încheiat sâmbătă maratonul argumentelor pentru înlăturarea lui Donald Trump din funcţie, numindu-l pe preşedinte un "dictator" care a obstrucţionat Congresul pentru a-şi acoperi "fărădelegile". "Este determinarea preşedintelui Trump să fie atotputernic", a declarat preşedintele comitetului judiciar al Camerei, Jerry Nadler. "El este un dictator", a adăugat Nadler.

Timp de trei zile, democraţii şi-au prezentat argumentele pentru îndepărtarea lui Trump din funcţie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel