Echipa Ferrari dezvăluie cauza accidentului dramatic din Bahrain

Scuderia Ferrari afirmă că un cumul nefericit de trei factori umani și tehnici a cauzat accidentul în care un mecanic a fost grav rănit în timpul cursei de duminica trecută.

Oficialii echipei de Formula 1 Ferrari au dat publicității concluziile la care au ajuns după investigarea cazului șocant în care pilotul finlandez Kimi Raikkonen a lovit grav un mecanic în timpul unei opriri de rutină la standuri pentru schimbarea pneurilor.

Accident șocant în direct la TV

În timpul Marelui Premiu al statului Bahrain, o problemă la pistolul pneumatic care desface prezoanele roții stânga-spate a condus la întârzierea cu care mecanicul Francesco Cigarini a operat manevra de rutină a schimbării pneului, astfel că nu a apucat să se dea la o parte din calea bolidului când acesta a primit undă verde să părăsească boxa Ferrari.

Fracturi pentru mecanic

Mecanicul ghinionist s-a ales cu fracturi la tibie și peroneu, fiind spitalizat și operat de urgență la spitalul din Sakhir (Bahrain). Pilotul de curse Kimi Raikkonen, campion mondial de Formula 1 în 2007, a abandonat competiția desfășurată duminica trecută la doar câteva zeci de metri după ce a demarat în trombă de la standuri.

Cumul de trei factori

„Echipa a avut de suferit, iar un membru a fost rănit, astfel că a fost în interesul nostru să investigăm întreaga procedură. În acest caz, am avut trei factori: unul uman, unul mecanic și altul electronic”, a explicat Maurizio Arrivabene, șeful echipei de Formula 1 Ferrari, care a precizat că mecanicul a fost transferat în Italia, unde se reface sub supravegherea medicilor.

Schimbări pentru cursa din China

Un dispozitiv electronic nu a citit corect faptul că a intervenit o problemă la schimbarea unui pneu, astfel că a dat automat undă verde pilotului să iasă din zona boxelor. Pentru Marele Premiu al Chinei care se desfășoară în acest weekend la Shanghai, Ferrari a modificat soft-ul care operează senzorii utilizați pentru optimizarea schimburilor de pneuri din timpul cursei.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel