Urmărește emisiunea live


Ecaterina Andronescu, scandal pe BANI cu Prelipceanu de la Digi 24 - video

Cosmin Prelipceanu, jurnalist Digi 24, s-a certat, în direct, cu ministrul Educației, Ecaterina Andronescu.

Profesorul Ecaterina Andronescu a făcut un gest surprinzător la festivitatea de absolvire a promoției de ingineri 2019 "Petrache Poenaru". A făcut un experiment cu bani pentru a le arăta tinerilor că, indiferent ce li se va întâmpla în viață, nu își vor pierde valoarea. Momentul a fost transmis în exclusivitate pe DC News și îl puteți urmări în filmarea de la finalul articolului.

"Cer scuze celor care știu ceea ce voi face acum. Am în mâini două bancnote - una este de 100 lei, alta de 10 lei. Vă întreb dacă le vreți? Le vreți? Ok, deci le vreți. Acum le mototolesc și vă întreb dacă le mai vreți. Deci le vreți și așa. Acum le arunc și le calc în picioare. Le mai vreți? Da. Filozofia acestei experiența este clară: le vreți și motolite, și călcate în picioare pentru că au valoare. Mesajul meu este următorul: dacă în viață vi se întâmplă să fiți mototoliți sau călcați în picioare, nu vă pierdeți cumpătul pentru că aveți valoare!", a zis Ecaterina Andronescu. Gestul său a fost aplaudat de studenți.

Reacția lui Prelipceanu

Cosmin Prelipceanu a atacat-o, în direct, pe Ecaterina Andronescu pentru gestul făcut. Ministrul Educației se afla, în legătură directă, prin telefon, și s-a contrat cu jurnalistul.

Iată replicile:

Cosmin Prelipceanu: Ați făcut un gest controversat!

Ecaterina Andronescu: Asta e părerea dumneavoastră! Dar nu este adevărat. Experimentul cu banii nu este unul nefericit! Am vrut să le transmit studenților mesajul că au valoare și, indiferent de evenimentele din viața lor, nu își pierd valoarea!

Cosmin Prelipceanu: Eu le-aș fi spus tinerilor că orice li s-ar întâmpla în viață... nu vor fi niciodată călcați în picioare! Dumneavoastră le-ați spus că dacă vor fi călcați în picioare... să știe că își păstrează valoarea...

Ecaterina Andronescu: Viața te pune la încercări. Eu am fost călcată în picioare.

Cosmin Prelipceanu: Eu cred că nu poți fi călcat în picioare dacă nu vrei tu asta.

Ecaterina Andronescu: Înseamnă că ați avut noroc în viață. Succes. Am zis clar că elevii mei au valoare, indiferent de urcușuri și coborâșuri!

Cosmin Prelipceanu: E un experiment nefericit și neinspirat.

Ecaterina Andronescu: Asta e părerea dumneavoastră! Studenții au aplaudat gestul. Dumneavoastră vreți să mă trimiteți la colț!

Cosmin Prelipceanu: Sunteți de acord că putem avea păreri diferite? Sunt un cetățean liber.

Ecaterina Andronescu: Fiecare are dreptul la demnitate. Nu interpretați!

Cosmin Prelipceanu: De acord, dar în numele demnității nu le-aș fi oferit copiilor bani niciodată.

Ecaterina Andronescu: Nu le-am oferit bani! Refuz să accept această apreciere a dumneavoastră! Ce ați spus este total incorect! Nu le-am dat bani! Nici poveste de așa ceva!

---

Sâmbătă, 6 iulie, 3.341 de absolvenţi ai Universităţii POLITEHNICA din Bucureşti au fost laureaţii promoţiei de ingineri 2019 "Petrache Poenaru" şi, împreună cu cadrele didactice şi invitaţii de marcă ai prestigioasei instituţii de învăţământ superior, au intonat celebrul imn Gaudeamus în incinta Complexului Expoziţional ROMEXPO- Pavilion Central din Bucureşti.

Festivitatea a fost prezidată de către Rectorul Universităţii POLITEHNICA din Bucureşti, Mihnea Costoiu, şi a cuprins prezentarea personalităţii marelui inventator Petrache Poenaru, depunerea jurământului de credinţă faţă de ţară şi profesie a proaspeţilor ingineri, premierea şefilor de promoţie şi înmânarea diplomelor de inginer.

Invitați de onoare

Printre invitaţii de onoare ai Universităţii s-au numărat în primul rând părinţii, rudele şi prietenii absolvenţilor, ambasadori, oameni de cultură, de afaceri şi din alte domenii importante de activitate. De asemenea, la eveniment au fost prezenţi Excelenţa Sa, Ambasadorul Statelor Unite ale Americii la Bucureşti, Hans Klemm, Ministrul Educaţiei Naţionale, Prof.dr. Ecaterina Andronescu şi alte personalităţi din mediul academic românesc.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel