Urmărește emisiunea live


Andronescu, declarație tranșantă despre greșeli

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a afirmat duminică seara că manualul de limba şi literatura română de clasa a IV-a, în care se spune că 'în munţii Bucegi există o zonă în care organismul nu oboseşte şi se înviorează brusc' ar 'trebui teoretic, înlocuit', dar practic trebuie căutate resurse pentru a î-l înlocui.

'Manualul acela trebuie să iasă din circuit. Acolo sunt două categorii de vinovaţi - evaluatorii şi autorii. Toate manualele cu greşeli, teoretic, nu au ce căuta pe masa elevilor - teoretic, practic, trebuie să vedem cu ce bani le înlocuim. Nu pot să vă spun acum, dar, teoretic, ar trebui să îl înlocuim şi atunci trebuie să căutăm resurse ca să îl înlocuim', a spus ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, duminică, la Digi 24.

Accentul se pune pe calitate


Ea a reamintit că a fost schimbată metodologia pentru evaluarea şi întocmirea manualelor, unde accentul se pune pe calitate. 'Anul acesta, am schimbat metodologia pentru evaluarea şi întocmirea manualelor, am crescut foarte mult accentul pe calitate. Manualul se punctează pe calitate, cu 100 de puncte, dacă nu ia cel puţin 95 de puncte nu trece şi, în acelaşi timp, evaluatorii vor fi aleşi în aşa fel încât să nu mai ajungem la situaţii de felul celei semnalate', a explicat Andronescu. Potrivit manualului de limba şi literatura română de clasa a IV-a 'în Munţii Bucegi, în preajma stâncilor Babele şi Sfinxul există o zonă de un kilometru pătrat în care organismul nu oboseşte şi se înviorează brusc. Specialiştii spun că aici se manifestă un fenomen magnetic rar întâlnit, care are efecte benefice uluitoare asupra organismului uman'. 

VEZI ȘI:

Andronescu, despre manualul unic: ”Vor fi făcute evaluări pe calitate!”

Ne întoarceam la examenul de treaptă? Andronescu ”Un semnal de avertizare”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel