Ecaterina Andronescu: un incident de neimaginat și de neacceptat

Ecaterina Andronescu
Ecaterina Andronescu

Ministrul Educaţiei Naţionale, Ecaterina Andronescu, a declarat joi, la Deva, că elevul care a murit după ce a căzut de la etajul patru al unui hotel din Hunedoara făcea parte dintr-o familie de olimpici, sora sa fiind prezentă, în aceste zile, la olimpiada naţională de informatică, ce a avut loc la Iaşi.

Ecaterina Andronescu şi-a exprimat regretul faţă de incidentul de miercuri seara de la Hunedoara, apreciind că acesta este de "neimaginat şi de neacceptat".

"Am vorbit, astăzi, de mai multe ori, cu tatăl acestui copil. Este un incident absolut de neimaginat şi de neacceptat. Din păcate, aceasta este realitatea. S-a întâmplat. Trebuie să avem mai multă grijă de copiii noştri, să-i învăţăm să aibă şi ei grijă de ei, pentru că, de cele mai multe ori, adulţii iată că nu-i pot apăra de propriile lor exuberanţe şi incidente", a spus ministrul Educaţiei.

Ea le-a mulţumit autorităţilor judeţene din Hunedoara pentru modul în care s-au implicat în încercarea de a salva viaţa copilului şi trimiterea lui la Spitalul Judeţean din Timişoara.

Medicii au depus toate eforturile pentru salvarea copilului

"În prima etapă, speranţa noastră a fost că el poate fi salvat şi atunci, sigur, trebuia să ajungă la Timişoara şi toate lucrurile acestea s-au făcut. Din păcate, prea de sus a căzut şi medicii, cu toate încercările lor, nu au mai putut nimic", a arătat Ecaterina Andronescu.

Părinţii copilului au plecat joi spre Galaţi, după ce mama băiatului de 13 ani sosise la Timişoara în cursul dimineţii.

"A venit şi mama aici. Erau doi copii în familie, amândoi olimpici. Fata, olimpică la Informatică, era plecată cu mama la Iaşi şi băiatul, plecat cu tatăl aici, pentru Olimpiada de Matematică. Este greu de exprimat în cuvinte şi oricum cuvintele sunt absolut inutile şi insuficiente ca să poţi să spui cât de nefericită este situaţia şi cât de trist este evenimentul", a mai spus ministrul Educaţiei.

Anchetă în urma acestui incident grav

Ecaterina Andronescu a adăugat că incidentul de la Hunedoara va fi analizat, "lucrurile nu vor fi lăsate de-o parte", concluziile verificărilor urmând să fie publice.

"Cred că pentru memoria acestui copil, care putea să fie un adult, un mare matematician, probabil, este mai bine să păstrăm o zi-două de linişte", a conchis ministrul Educaţiei Naţionale.

Copilul de 13 ani, din Galaţi, a căzut miercuri seara de la etajul patru, pe o scară interioară a unui hotel din municipiul Hunedoara. Minorul a fost transportat la spitalul municipal din Hunedoara şi de aici la Spitalul Judeţean din Timişoara, cu traumatism cranian grav şi în stare de comă.

El urma să fie premiat cu medalie de bronz din partea Societăţii Române de Ştiinţe Matematice, în urma participării la Olimpiada Naţională de Matematică pentru clasele V-VI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel