EBOLA. Un caz al maladiei, diagnosticat în Marea Britanie, la Glasgow

Un membru al personalului medical, care s-a întors din Sierra Leone, a fost testat pozitiv la virusul Ebola, luni, în Marea Britanie și plasat în izolare într-un spital din Glasgow, a anunțat guvernul scoțian.

 "Un caz confirmat de Ebola a fost diagnosticat la Glasgow. Pacientul a fost izolat și primește tratament" în departamentul de boli infecțioase al spitalului Gartnavel, a indicat guvernul într-un comunicat, citat de AFP.

"Pacientul este un membru al personalului medical care a ajutat la combaterea epidemiei în vestul Africii. El a revenit în Scoția aseară din Sierra Leone via Casablanca (Maroc) și aeroportul Heathrow din Londra", a adăugat guvernul fără a preciza dacă este vorba despre un bărbat sau o femeie.

Pacientul a fost internat luni dimineață după ce s-a simțit rău și a fost plasat în izolare la 7.50 ora locală.

Citește și: EBOLA: Măsură disperată a americanilor în lupta cu Ebola

Potrivit autorităților, faptul că virusul a fost diagnosticat "într-un stadiu foarte avansat al bolii" înseamnă că riscul ca o altă persoană să fi fost contaminată este "considerat extrem de scăzut".

Pacientul va fi transferat "cât mai curând posibil" la Londra într-o unitate specializată de la Royal Free Hospital, a adăugat guvernul.

În acest spital a fost deja tratat în această toamnă infirmierul benevol britanic William Pooley care a fost de asemenea contaminat cu virusul Ebola în Sierra Leone.

Bilanțul deceselor în urma îmbolnăvirii cu EBOLA se apropie de 8.000

Numărul persoanelor care au murit din cauza epidemiei de febră hemoragică Ebola în vestul Africii a ajuns la 7.842, dintr-un total de 20.081 de cazuri raportate, informează Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), citată de AFP.

Bilanţul anunţat anterior era de 7.693 de morţi, dintr-un total de 19.695 de cazuri raportate.

Citește și: Ebola. Cum se fac bani din panica stârnită de boală

În Sierra Leone, sunt înregistrate 2.732 de persoane decedate din totalul de 9.409 de cazuri de îmbolnăvire.

În Liberia s-au înregistrat 7.977 de cazuri de Ebola, dintre care 3.413 mortale.

În Guineea, ţară în care a izbucnit epidemia de Ebola în decembrie 2013, au fost raportate 2.695 de cazuri de îmbolnăvire, dintre care 1.697 mortale.

Şase persoane au murit de Ebola în Mali, una în Statele Unite şi opt în Nigeria. Spania şi Senegal au raportat câte un deces.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel