STUDIU. Ce se întâmplă cu creierul după ce mori

Studiu terifiant. Oameni de știință au descoperit că și după moarte conștiință unei persoane continuă să funcționeze. 

Oameni de știință au descoperit că și după moarte conștiință unei persoane continuă să funcționeze, scrie nypost.com.  Dr. Sam Parnia împreună cu echipă să, de la Universitatea de Medicină Langone, din New York, au efecuat studii, având curiozitatea să afle ce se întâmplă cum oamenii după ce inimile lor încetează să bată.

Cercetătorii au analizat studii din Europa și SUA despre oamenii care au suferit un atac de cord, și care „au revenit la viață”

„Ei spuneam cu îi priveau pe medici și asistențe în timp ce aceștia încercau să-i readucă la viață și, totodată, ce vorbeau aceștia, și alte lucruri pe care, teoretic, nu aveau de unde să le cunoasca”, a declarat Parnia pentru Live Science.

Spusele pacienților au fost confirmate de staful medical, care a dezvăluit că aceștia își aminteau foarte multe detalii.  În sens medical, moarte survine când inimă nu mai bate și se oprește circulația sângelui către creier.

Asta înseamnă și că funcțiile creierului se opresc și nu mai pot menține trupul în viață

Parnia a explicat că și „zona gandirii”, adică cortexul cerebral al creierului își oprește funcționarea, ceea ce înseamnă că pe monitoarele electrice nu se va văd unde cerebrale între 2 și 20 secunde.

Acest lucru înseamnă că și creierul moare

Parnia și echipă să au observat și modul în care reacționează creierul în timpul unui atac de cord pentru a putea află cum sunt legate aceste experiențe de activitatea cerebrală.

„Am studiat, de asemenea, mintea umană și conștiință în contextul morții, pentru a înțelege dacă conștiință se anihilează sau continuă pentru o perioadă și după ce ai murit și cum se leagă asta cu ce este întâmplă atunci în creier”, a punctat omul de știință.

Nu a fost prima oară când s-a înregistrat activitatea creierului după moarte

În martie, medicii de la o unitate de tarapie intensiva din Canada au descoperit o activitate intensă cerebrală până la 10 minute după ce persoană în cauza își dăduse ultima suflare.

Până la 10 minute după declararea morții, s-au înregistrat unde cerebrale asemănătoare cu cele care apăr în timpul somnului. De asemenea, oamenii de știință au descoperit că moartea poate fi diferită în funcție de individ.

Fiecărui pacient i s-au înregistrat rezultate diferite (în urmă unei electoencefalograme) – în activitatea electrică a creierului – atât înainte cât și după deces.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel