EXCLUSIV  Pieleanu, reacție virulentă după o decizie din Guvern: Sunt REVOLTAT

Ministrul Mediului, Grațiela Gavrilescu, a anunțat că va emite un ordin de ministru cu privire la cota de intervenție pe carnivorele mari, pentru 175 de urşi. 

Sute de persoane din Harghita, Covasna şi Mureş au protestat în Bucureşti pentru acordarea dreptului de a vâna urşi. Ca urmare a manifestării publice, Grațiela Gavrilescu a declarat că ”Astăzi se va emite un ordin de ministru care va fi şi trimis spre avizare Academiei Române, ordin de ministru privind cota de intervenţie pe carnivorele mari, intervenţiile şi cotele care vor fi date. Aceste cote au la bază studiul făcut în baza Directivei Europene pentru carnivore mari şi în acelaşi timp are la bază decizia grupului de lucru dat prin ordin de ministru în 2016, decizie care stabilea cota de intervenţie pe carnivorele mari - care pentru 2017, pentru urşi, este de 350. Ţinând cont că suntem la jumătatea anului, ar reveni cam 175”.

[citeste si]

”E o crimă, un carnagiu” a fost prima reacție a sociologului Marius Pieleanu. El a adăugat că ”Guvernul Tudose a început cu stângul. Sunt revoltat! Doamna Grațiela Gavrilescu a semnat ordinul de ucidere a 175 de urși carpatini, fără a încerca să găsim soluții de relocare cu păduri fără urși. Altă soluție ar fi fost oferirea cu titlu gratuit pentru popularea unor păduri din țări europene, cum ar fi Franța, unde există un deficit de urși. Ar fi fost un act umanitar fără costuri pentru statul român. E un business al unor vânători care, cu o plăcere sadică, ucid din foișoare, animale fără apărare.”

Bogdan Chirieac și Marius Pieleanu fac parte din Asociația de luptă împotriva vânătorilor. 

 
 
 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.3.1
pixel