EXCLUSIV  "E o boală cronică". Hanibal Dumitrașcu, adevăr dur

Psihologul Hanibal Dumitrașcu a vorbit pentru dcnews.ro despre "o boală cronică" a României. 

"Societatea românească se confruntă cu fenomenul anomiei, a lipsei de autoritate a instituțiilor cu excepția DNA-ului și SRI-ului. E o boală cronică. Vedem că în general când cetățeanul de rând, omul se raportează la poliție, o face ca la o instituție în general slabă. Asta face ca primele dintre regulile care sunt încălcate în societatea românească să fie chiar regulile de circulație. Suntem, în general, o societate anomică, cu personaje alienate, incapabile să respecte regulile și legile", a explicat Hanibal Dumitrașcu pentru dcnews.ro. 

Psihologul a adăugat că "poliția nu are autoritate și când încearcă să facă uz de ea este contestată, fie de cel care a încălcat legea, fie de cei care asistă". "Trăim într-o societate în care regulile nu sunt normalizate, nu sunt interiorizate și nu sunt respectate", a mai precizat Hanibal Dumitrașcu. 

Afirmațiile psihologului Hanibal Dumitrașcu au fost făcute în contextul în care o femeie care a trecut pe culoarea roșie a semaforului a fost oprită de polițiștii. A izbucnit un scandal în centrul Capitalei, acompaniat de zeci de trecători și instrumentat de pieton- o doamnă care a refuzat să se legitimeze, s-a târât și a urlat la polițiști că sunt criminali- dar și de polițiști, care au ajuns să fie 11 la număr. Femeia a primit o amendă de aproape 500 de lei. Dacă nu reacționa așa cum a făcut-o putea primi un avertisment verbal sau cel mult o amendă până-n 100 de lei. 

VEZI mai mult: EXCLUSIV Scandal 'halucinant' cu polițiști 'criminali'. Dumitru Coarnă, afirmații-cheie

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel