Durere de genunchi, remedii cu efect rapid

Oricine se poate confrunta la un moment dat cu o durere de genunchi. Dacă nu e vorba despre o leziune serioasă, poți încerca o serie de remedii naturale foarte eficiente. 

Genunchiul este o articulație complexă, care tinde să se inflameze în urma efortului fizic intens sau al unei mișcări greșite. Următoarele remedii ce pot fi utilizate într-o durere de genunchi sunt recomandate atât timp cât această problemă nu apare din cauza unor condiții grave. Dacă durerea persistă, este bine să consulți un medic specialist. 

Infuzie de gălbenele

Gălbenelele pot fi folosite în uz extern pentru calmarea durerii și a inflamației care afectează sănătatea articulațiilor genunchilor. Aceste extracte conțin substanțe antiinflamatoare care relaxează zona afectată.

Ingrediente: un pahar cu apă (250 ml), 2 linguri de gălbenele (20 g)

Mod de preparare: Pune apă la fiert, iar când aceasta ajunge la temperatura de fierbere, adaugă florile de gălbenele. Lasă amestecul la infuzat 10 minute, apoi filtrează-l.

Mod de aplicare: Înmoaie o batistă curată sau un prosop mic în infuzie și aplică pe genunchi. Lasă remediul să acționeze 10 minute, iar dacă este necesar, repetă procedeul de două ori pe zi.

Sare Epsom

Cunoscută pentru proprietățile sale de remineralizare, sarea Epsom este un remediu celebru pentru ameliorarea durerilor articulare. Aplicată local, sarea reduce nivelul de inflamație și îmbunătățește circulația, reducând rigiditatea și sensibilitatea.

Ingrediente: 2 pahare cu apă (500 ml), 3 linguri de sare Epsom (30 g)

Mod de preparare: Pune apa la fiert și adaugă sarea Epsom.

Mod de aplicare: Înmoaie o batistă sau un prosop mic în amestec și aplică pe genunchi. Lasă remediul să acționeze 10 minute, având grijă să-i păstrezi temperatura ridicată. Continuă să-l folosești până îți ameliorează durerea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel