După 18 ani, autoritățile au identificat încă o victimă a atentatelor de la New York

Autorităţile din New York au reuşit să identifice pe baza ADN-ului încă o victimă a atentatelor de la 11 septembrie, la aproape 18 ani după atacuri, transmite marţi dpa.

Victima, un bărbat al cărui nume nu a fost făcut public, la solicitarea familiei, este cea de-a 1643-a persoană identificată în cadrul eforturilor depuse de legişti pentru a stabili cine sunt toţi cei 2753 de oameni daţi dispăruţi după prăbuşirea Turnurilor Gemene, lovite de avioanele deturnate de terorişti.

Rămăşiţele sale au fost recuperate în 2013 în apropiere de clădirea Deutsche Bank şi experţii l-au identificat prin analizarea unui fragment de os, a precizat Aja Worthy Davis, purtătoare de cuvânt a oficiului Chief Medical Examiner (CME) din New York, biroul municipalităţii care se ocupă de cazurile de moarte violentă.

Este vorba de prima identificare nouă din iulie anul trecut, când CME a stabilit identitatea unei alte victime, tot pe baza unui fragment de os, ca fiind Scott Johnson, un analist la compania de investiţii Keefe, Bruyette & Woods.

Identificarea a fost posibilă datorită progreselor înregistrate în tehnologia ADN şi a noilor tehnici puse la punct de laboratorul CME, menţionează dpa.

Vezi și: Cine a fost Jack Spintecătorul. El a fost identificat după 130 de ani

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel