EXCLUSIV  Dungaciu, previziune despre România: Din nefericire, o să devenim şi mai puţin semnificativi

Dan Dungaciu
Dan Dungaciu

Analistul Dan Dungaciu apreciază că rolul României în politica mare, chiar şi în ceea ce priveşte frontiera estică a Europei va fi, din păcate, din ce în ce mai redus. 

"Frontiera occidentului se va schimba. Nu mai suntem în logica anilor ’90. Zona pe care occidentul vrea să o constriuască apropo de Federaţia Rusă stă în ideea pe care Macron deja a lansat-o: ‘e o greşeaşă strategică să laşi Rusia la o parte, Rusia nu e duşmanul principal al occidentului, trebuie să găsim o zonă de dialog, că ne place, că nu ne place’. (…) 

Nu mai trebuie să judecăm realitatea noastră imediată în termenii de acum zece ani. (…) Este un joc mic regiunea noastră. Uitaţi-vă cât înseamnă sud-estul Europei sau Europa Centrală, care a fost marele success al extinderii frontierei atlantice. Noi suntem o bucăţică mică; restul, jocul mare, nu se va mai desfăşura aici, iar noi o să devenim un pic mai puţin semnificativi, din nefericire pentru noi şi mai puţin semnificativi decât am putea fi dacă ne raportăm la state precum Ucraina sau chiar Republica Moldova", a declarat analistul Dan Dungaciu într-un interviu acordat DC News.

VIDEO: 

 

  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel