Dumitru Stanca (USR): Profilul meu corespunde aşteptărilor românilor

Dumitru Stanca, unul dintre cei patru competitori înscrişi în cursa internă a USR pentru desemnarea candidatului partidului la prezidenţiale, consideră că profilul lui corespunde aşteptărilor românilor.

"Sunt cel de la care a pornit - cred eu - şi nebunia acestei campanii interne şi care a avut curajul să tulbure apele acestei desemnări a candidatului USR la funcţia prezidenţială (...) Am spus în primul mesaj pe forum o rugăminte către membrii USR de a creiona profilul candidatului pe care şi l-ar dori românii. Am avut puţine răspunsuri şi în următorul mesaj v-am spus că mă regăsesc în toate caracteristicile enunţate într-o mai mică sau mai mare măsură (...) Mi-am bazat candidatura pe una dintre opţiunile românilor când vine vorba de încrederea în instituţiile statului şi v-am spus în mesajul meu că Armata se bucură de o mare încredere în rândurile românilor. V-am mai spus, de asemenea, că nu e posibil ca un cadru militar în activitate să candideze, pentru că e interzis prin lege (...) aşa că sunt convins că eu aş capitaliza această încredere a românilor ca şi candidat al USR la preşedinţia României. (...) Sunt convins că profilul meu corespunde aşteptărilor românilor. Sunt convins că românii vor 'cumpăra' candidatul Stanca Dumitru", a spus Stanca la Congresul USR.

El a menţionat că USR va trebui, într-un termen foarte scurt după preluarea guvernării, să furnizeze bunăstare românilor.

"Printr-o reformă constituţională trebuie să pregătim momentul în care România să devină o republică prezidenţială (...) Sunt unul dintre cei care-şi doresc ca Prutul să nu mai fie graniţa dintre două Românii", a declarat Stanca.

În opinia sa, preşedintele este ca un actor care joacă rolul vieţii lui. 

"Suntem pe scena Teatrului Naţional (...) asta mă face să-mi imaginez preşedintele României ca pe un actor care joacă rolul vieţii lui pentru el şi pentru ţara pe care o reprezintă pe plan mondial şi european (...) Dumneavoastră sunteţi azi regizorul care distribuie în rolul vieţii sale un debutant, adică pe mine, să joace rolul vieţii lui şi rolul vieţii României în următorii cinci ani pe scena lumii şi a Europei (...) Sper ca raţiunea să depăşească orgoliile şi să faceţi azi alegerea potrivită pentru USR şi pentru România", a adăugat Stanca. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel