Dumitru Iliescu, la comisia SRI: 9 pași pentru un dosar penal

 Preşedintele Comisiei parlamentare pentru controlul activităţii SRI, senatorul Claudiu Manda, a precizat miercuri că fostul şef al SPP, generalul în rezervă Dumitru Iliescu, a vorbit în cadrul audierilor de la comisie despre etapele "construirii" unui dosar împotriva unei persoane "incomode", oferind şi exemple concrete. 

"Ne-a explicat cam care sunt paşii atunci când se construieşte un dosar împotriva unei persoane incomode. Pasul unu: se lua măsura interceptării. Pasul doi: pe baza interceptării se făcea un transcript. Transcriptul de multe ori era în situaţia de a fi un montaj, şi nu un transcript corect şi real. Pasul trei: se construia acest dosar. Pasul patru: se stabilea procurorul care făcea rechizitoriul şi, de multe ori, în opinia domnia sale, erau chiar făcute rechizitoriile, şi nu de către procurori. Pasul cinci: urmărirea dosarului, inclusiv la instanţă. Pasul şase: folosirea culoarelor media. Pasul şapte: stabilirea sentinţei. Ne-a dat exemple în acest sens: cum a fost construit dosarul domniei sale", a spus Manda, într-o declaraţie acordată presei. 

El a adăugat că Iliescu a oferit şi exemplul lui Paltin Sturdza, subliniind că, potrivit unor informaţii apărute în spaţiul public, transcriptul discuţiilor sale conţine aproximativ o mie de erori. 

"Al treilea caz, cazul domnului Voicu, în care spune că are inclusiv o adresă de la SRI că nu mai există suportul audio pentru a se verifica dacă este autentic, ci doar pasajele pe care le-au considerat relevante. Spune că ştie că au fost modificări la transcript, că există un expert şi o expertiză făcută în SUA, care arată că partea audio care a fost pusă la dispoziţie este un montaj, nu o chestiune corectă, şi face obiectul unui dosar la CEDO împotriva României", a mai precizat Manda. 

El a adăugat că Dumitru Iliescu doreşte să prezinte comisiei nu mai puţin de nouă aspecte şi că urmează să revină peste două săptămâni la audieri, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel