Dumitru Dumbravă, SRI, demisie. Vot în Comisia de control a SRI

Comisia parlamentară de control a activității SRI a votat, marți, să i se ceară oficial directorului SRI, Eduard Hellvig, demiterea generalului Dumitru Dumbravă, actualul secretar general al instituției.

Au fost 5 voturi „pentru" și 3 „împotrivă", potrivit unor surse din interiorul Comisiei  de control a activității SRI. Opoziția a catalogat drept „politică" hotărârea impusă de majoritatea PSD-ALDE.

Președintele Comisiei, Claudiu  Manda a explicat, luni, motivele pentru care a cerut eliberarea din funcție a generalului SRI, care este și secretar general al Serviciului.

„O să discutăm și o să analizăm aspectele spuse de domnul Dumbravă în cadrul comisiei și lucrurile spuse în plus, apărute de la acea audiere. Eu am avut inclusiv o discuție cu o parte dintre cei care au prezentat în spațiul public diferite lucruri. Spun că le confirmă și le vor confirma ca mărturie în fața comisiei. Probabil că o să îi cerem demisia domnului Dumbravă, pentru că nu putem să continuăm această analiză cu domnul Dumbravă în poziția de secretar de general al Serviciului Român de Informații", a precizat deputatul PSD.

Decizia Comisiei SRI vine  după ce Biroul Executiv al Serviciului a hotărât ca dialogul interinstituțional să nu se mai realizeze prin Secretariatul General al SRI, ci exclusiv prin Cabinetul Directorului Eduard Hellvig, a precizat instituția într-un comunicat de presă.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel