Dulciuri de Ziua îndrăgostiților care nu-ți compromit dieta

Lava cake
Descriere foto: Lava cake

Iubești deserturile în orice moment, cu orice ocazie, chiar și atunci când ești la dietă.

De cele mai multe ori, multe femei renunță la răsfățul culinar, în apropierea unor sărbători cum este Ziua îndrăgostiților.

Trebuie doar să mănânci cu măsură și să optezi pentru variante mai light.

Perele, fructe dulci și zemoase, pot fi alegerea potrivită pentru un desert în doi, de Ziua îndrăgostiților. Fie că alegi un cocktail sau un desert delicios, perele sunt de mare ajutor.

Iată ce poți găti cu pere


Pere Bellini

 

Ingrediente

1 pară coaptă
lichior cu aromă de pară
240 g șampanie sau prosecco

Curăță cu grijă para. Taie-o în felii, rezervând două pentru garnitură. Așează restul într-un blender cu lichior și două linguri de apă rece. Se lasă până la omogenizare.

Toarnă compoziția în pahare de șampanie și stropește cu prosecoo sau șampanie, după care ornează cu o felie de pară.

Lava cake light

 

Cine a spus că un desert precum lava cake nu poate fi și de dietă? Pentru asta, îți trebuie ciocolată cu un conținut ridicat de cacao și praf de cacao, pentru a reduce caloriile.

Ingrediente

spray de gatit
1/2 ceașcă de cacao plus 1 lingura de cacao
85 g ciocolată neagră cu 70% cacao, tocată
2 linguri unt
2/3 ceașcă făină de grâu integral
1 linguriță praf de copt
1/4 linguriță de sare
1/2 ceașcă zahăr brun
1/2 linguriță extract de vanilie
3 ouă mari
2 linguri de șofran, nucă de cocos sau ulei de măsline

Preîncălziți cuptorul la 400 grade Fahrenheit. Bagă, timp de câteva secunde, la cuptor șase forme de brioșe stropite cu spray de gătit și cu o lingură de cacao.
Topește ciocolata și untul într-o cratiță mică, la foc mic, două până la trei minute, agitând adesea.

Combină făina, 1/2 cană de cacao, praf de copt și sare într-un castron și amestecă bine.

Într-un alt bol, bate zahărul, vanilia și ouăle cu mixerul, la viteză medie, până când compoziția devine pufoasă. Pune ulei, apoi ciocolata topită.

Folosind o spatulă, introdu făina în compoziție. Împarte aluatul în mod egal în cele șase forme.

Bagă la cuptor 13 minute sau până când prăjiturile sunt pufoase și coapte la suprafață.

 


Te-ar putea interesa








Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.25