Dulceață de lapte, rețetă. Cum se prepară "Dulce de Leche". Cel mai bun desert!

Dulceață de lapte, rețetă. Cum se prepară "Dulce de Leche". Dulceața de lapte, cunoscută ca Dulce de Leche este un desert fin și ușor de preparat. Cu siguranță îți vei încânta musafirii cu acest preparat.

Ingrediente pentru dulceața de lapte


1 litru de lapte cât mai gras
450 g zahăr
1 linguriţa bicarbonat de sodiu
esenţa de vanilie

Cum se prepară dulceața de lapte

Dulceață de lapte, rețetă. Cum se prepară "Dulce de Leche". Pune zahărul, laptele şi bicarbonatul într-o cratiţă mare, la foc mic, amestecând constant până când simţi ca zahărul s-a dizolvat. Din acel moment, lasă laptele să clocotească încet, strecurând ocazional (la 20 de minute) spuma care se formează la suprafaţa laptelui, scrie retetepractice.ro.

Dulceață de lapte, rețetă. Cum se prepară "Dulce de Leche". Pentru un dulce de leche cât mai curat şi lucios e necesară strecurarea lor. Lasă laptele să fiarbă timp de ~1 oră şi periodic udă marginile interioare ale cratiţei cu o pensulă, în zona în care laptele doar ce a scăzut.

Dulceață de lapte, rețetă. Cum se prepară "Dulce de Leche". După o oră, laptele ar trebui să fie închis la culoare, arămiu, însă cu o consistenţă lichidă. Din acest moment acordă preparatului mai multă atenţie, căci se poate îngroşa foarte rapid.

Dulceață de lapte, rețetă. Cum se prepară "Dulce de Leche". Când capătă o consistenţă similară cu cea a caramelului, stinge focul şi strecoară preparatul imediat. Astfel, dacă există zahăr care s-a prins de fundul cratiţei nu va ajunge în dulceaţa de lapte.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel