Dulceață de dovlecei, ușor de preparat și foarte gustoasă. Nimeni nu va bănui că e din... dovlecei!

Rodica Mitu / 02 oct 2019 / 17:50

Dulceața de dovlecei se prepară ușor și nimeni nu o să bănuiască că este făcută din... dovlecei!

Ingrediente pentru dulceața de dovlecei

 

1 kg dovlecei

1 kg zahăr

200 - 250 ml apă

1 lămâie

1 baton vanilie

Metodă preparare

 

După ce cureți dovleceii de coajă și semințe, îi tai în cubulețe mici și îi pui într-o strecurătoare. Peste ei torni apă clocotită și îi lași să se scurgă bine. Într-o crăticioară prepari siropul din apă și zahăr. Amesteci până se dizolvă zahărul, iar când acesta s-a dizolvat, pui zeamă de la lămâia pe care ai stors-o. Lași să se lege siropul și pui și batonul de vanilie, amestecând puțin în sirop. Acum poți să adaugi și dovleceii care au fost bine scurși.

Lași dulceața pe foc pentru încă 20 - 30 minute, până când aceasta se leagă bine. Când e gata, pui dulceața fierbinte în borcane. Când se formează deasupra o crustă, poți să legi borcanele, notează divahair.ro. Se poate consuma la micul dejun sau chiar la prepararea unor prăjituri.