Dublul standard chiar există. Maria Grapini: S-a confirmat, nu este o poveste

Comisia Europeană i-a dat dreptate europarlamentarului Mariei Grapini, prin publicarea unei campanii paneuropene de testare a produselor alimentare, concluziile acesteia fiind evidente: există o calitate duală a produselor! Maria Grapini lansase în urmă cu trei ani, o amplă dezbatere publică, în Parlamentul European, pentru a livra Europei un adevăr pe care țările est-europene îl știu demult: dubla calitate a produselor alimentare. 

“Mulțumesc Comisiei Europene pentru că faptul că mi-a dat dreptate! Calitatea duală a produselor nu este o poveste! Mă bucur că am lansat, acum trei ani, dezbaterea publică, iar anul acesta am votat modificarea a patru directive, prin care am făcut un prim pas în combaterea dublei calități a produselor. Trebuie, însă, continuate aceste demersuri și eu nu mă voi opri.

Voi urmări si voi cere Comisiei Europene noi modificări în legislația europeană pentru a ajunge la respectarea calității (compoziției) produselor care au același ambalaj și același brand, indiferent de țara în care sunt distribuite!”, a declarat europarlamentarul Maria Grapini.

Studiul a luat în analiză aproximativ 1400 de produse, din 19 țări ale Uniunii Europene, iar rezultatul arată ca 22% dintre produsele comparate diferă în compoziție, deși ambalajul este identic. S-a constatat și demonstrat că 1 din 5 produse au fost găsite cu conținut diferit sub același ambalaj.

Pe baza noii metodologii elaborate, autoritățile naționale competente vor putea efectua, de acum, analiza necesară pentru a determina practicile înșelătoare interzise de legislația UE privind protecția consumatorilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel