Daciana Sârbu: Alimentele pentru țările din Est, calitate mai slabă

În urma unui raport realizat pe plan local în privința alimentelor pe care le consumăm, în comparație cu cele consumate în alte țări, s-a ajuns la concluzia că produsele alimentare de import, din România, sunt de calitate inferioară celor din alte țări europene.

Consiliul de Agricultură și Pescuit are câteva prime concluzii în ceea ce privește dublul standard al alimentelor: peste jumătate din alimente conțin mai puțină carne de pe piața din Est, mai multă grăsime, mai mulți îndulcitori, conservanți artificiali etc., fiind în mod clar diferite produsele din Est față de cele din Vest.

„Comisia Europeană, dacă va constata în mai multe țări acest dublu standard, poate da sancțiuni. Deja s-a discutat, iar argumentele sunt de ordin regional, în sensul în care costurile sunt diferite. Cam acestea sunt explicațiile, dacă ne referim la produsele alimentare. Mai există argumentul că apa cu care se fabrică este diferită în alte zone”, a explicat pe această temă, la Antena 3, Daciana Sârbu.

Aceasta a adăugat că și Polonia, Cehia și Ungaria au avut astfel de abateri. „Eu cred că ar trebui și la noi să existe măcar un studiu realizat de Ministerul Agriculturii pentru că este de competența ministerului. Nu cred că are ce să facă ANPC-ul (Autoritatea pentru protecția consumatorului - n.red.) în această situație decât să sesizeze, la rândul lui, ministerul și, în acest fel, să ne organizăm și să forțăm cumva Comisia (Comisia Europeană – n.r.) să îi denunțăm pentru că până la urmă e o piață europeană liberă”, a mai spus Daciana Sârbu.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel