Dublare alocații. Ministrul Violeta Alexandru, SOLICITARE către premierul Orban

Violeta Alexandru
Violeta Alexandru

Ministrul Violeta Alexandru a făcut o solicitare premierului Ludovic Orban, în ședința de Guvern, în legătură cu dublarea alocațiilor.

Ministrul i-a spus că dorește introducerea pe ordinea de zi a ședinței de Guvern un OUG, care să prevadă prorogarea dublării alocațiilor până la data de 1 august 2020.

'Suntem puși în situația de a căuta în perioada următoare resursele bugetare necesare, care astăzi nu sunt prevăzute în bugetul de stat aprobat pe 2020.' a mai explicat ministrul Muncii, Violeta Alexandru.

Răspunsul premierului Orban

'Apariția intempestivă a acestui proiect de lege, în 2019, ne-a creat o problemă foarte mare. Efortul bugetar necesar pentru dublarea alocatiilor este de peste 6 miliarde, în condițile în care bugetul pe 2020 trebuie să facă față unor creșteri de pensii și salarii datorită legilor aflate în vigoare (...)

Practic, și dacă am vrea să dublăm alocațiile, nu am putea face acest lucru (...) Vom putea face o rectificare bugetară doar după 1 iulie. Este imposibil de aplicat acest proiect de lege, care poartă marca demagogiei și populismului specific PSD. Aprob introducerea pe ordinea de zi propunerea dvs. Va trebui să vedem cum evoluează economia și încasăriile la buget. Vom crește alocațiile la rectificarea bugetară'  a răspuns premierul Orban, în cadrul ședinței de Guvern de joi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel