Dubai, cel mai AGLOMERAT aeroport din lume. 88 de milioane de pasageri pe an

- Dubai şi-a menţinut în 2017 titlul de cel mai aglomerat aeroport din lume pentru pasagerii internaţionali, deşi ritmul de creştere al traficului de pasageri a fost cel mai lent din ultimii nouă ani, transmite Reuters. 

Traficul anual a crescut cu 5,5% anul trecut, la 88,2 milioane de pasageri, faţă de 83,6 milioane de pasageri în 2016, a informat operatorul aeroportului internaţional Dubai. 

Este cel mai lent ritm de creştere din 2009, conform datelor Reuters. Anul trecut, operatorul aeroportului internaţional Dubai estima că în 2017 vor fi 89 de milioane de pasageri. 

Pentru acest an se previzionează un avans al traficului de 2,4%, la 90,3 milioane de pasageri 

Cele mai multe zboruri de pe aeroportul Dubai sunt internaţionale, iar oraşul este şi sediul celui mai mare operator aerian din Orientul Mijlociu, Emirates. 

Atlanta sau Beijing, concurenți serioși 

Analiştii se aşteaptă ca până în 2020 Dubai să-şi piardă titlul de cel mai aglomerat aeroport din lume, printre concurenţi fiind Atlanta şi Beijing. 

Anul trecut, numărul de pasageri din Rusia a crescut cu 28%, la 1,3 milioane, în timp ce numărul pasagerilor din China a urcat cu 19,4%, la 2,2 milioane, în urma atenuării cerinţelor pentru viză pentru călătorii din cele două ţări. Cei mai mulţi pasageri care au folosit în 2017 aeroportul Dubai au fost din India, 12,06 milioane, o creştere de 5,4% faţă de 2016. 

Pe locul doi este aeroportul londonez Heathrow, cel mai mare din Europa, care a înregistrat şi anul trecut un număr record de pasageri - 75,7 milioane - în pofida incertitudinilor legate de Brexit şi de încetinirea economiei britanice, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel