Urmărește emisiunea live


Dubai. Ce să faci 24 de ore în orașul care nu doarme niciodată

Cine are nevoie de somn când sunt atâtea de văzut și de făcut? Indiferent că faci doar un scurt popas în Dubai sau îți dorești să scoți cât mai mult din călătoria ta aici, întotdeauna vei avea ceva de făcut, indiferent de oră. 

Iată ce poți face în 24 de ore petrecute în Dubai:

- 05.00 - Piața de fructe și legume Al Aweer 

Pornește în forță la piața de fructe și legume Al Aweer, care adună unele dintre cele mai proaspete fructe și legume din țară, toate disponibile la prețuri negociabile. Această piață vibrantă este o simfonie de culori, sunete, mirosuri și peisaje, oferind astfel o experiență aflată la polul opus față de cea a unui în supermarket. Nu-ți uita aparatul foto!

 

- 06.30 - Pista de biciclete Al Qudra

Cu o priveliște spectaculoasă la răsărit, pista de biciclete Al Qudra e locul perfect pentru cei aflați în căutarea aventurii. Pista de 86 de kilometri lungime oferă panorame spectaculoase asupra dunelor din deșertul Dubai, iar pe măsură ce înaintezi pe parcursul ei, s-ar putea chiar să întâlnești fauna locală, spre exemplu maiestuosul oryx (și, ocazional, câte un cal și un călăreț).

 

- 08.30 - Mic dejun lângă valurile de la Kite Beach

Gurmanzii se vor simți răsfățați de paleta largă de restaurante trendy, cafenele și concepte culinare interesate, toate la o aruncătură de băț de apele limpezi ale Golfului Persic. Faleza de la Kite Beach are și o mulțime de puncte cu priveliști pitorești unde să te relaxezi și să mănânci din zbor ceva delicios în timp ce simți nisipul sub picioare - inclusiv la Park House, The Surf Café sau Al Ijaza Cafeteria, ambele locuri cunoscute pentru mâncarea delicioasă la pachet.

 

- 11.00 - O vizită pe platforma din Burj Khalifa

Nicio vizită în Dubai nu e completă fără o vizită până în vârful Burj Khalifa, cea mai înaltă clădire din lume - care oferă o priveliște completă, la 360 de grade, asupra orașului, a deșertului și a oceanului, prin intermediul unui spațiu delimitat, de sus până jos, de sticlă. Terasa în aer liber este dotată cu telescoape digitale, care îți vor oferi ocazia unor călătorii în timp, oferindu-ți imagini reale ale trecutului și viitorului deopotrivă.

 

- 13.00 - Prânz la Centrul Sheikh Mohammed Pentru Înțelegere Culturală

Aflat în cartierul istoric Al Fahidi, unul dintre cele mai vechi din Dubai, Centrul Sheikh Mohammed Pentru Înțelegere Culturală (SMCCU) servește prânzuri tradiționale arăbești în superbul decor al turnului de vânt restaurat, unde vizitatorii se pot bucura de o masă cu arome locale, în timp ce discută cu localnici despre cultura, obiceiurile și religia Emiratelor. Orice întrebări ai avea - indiferent cât de sensibile - nu te teme să le pui.

 

- 15.00 - Răcorește-te la Aquaventure

Numit recent de Trip Advisor drept cel mai bun parc acvatic din Dubai,Aquaventure de la Atlantis, The Palm oferă pauza perfectă de bălăceală pentru întreaga familie. Trebuie doar să alegi între diferitele tobogane, întâlniri de gradul unu cu rechini și pisici de mare, sau câteva ore de relaxare pe cei 700 de metri de plajă privată.

 

- 20.00 - Cină la fântânile dansatoare

Admiră hipnotica fântână Dubai de la oricare din restaurantele de jur împrejur, din Downtown Dubai. Indiferent că optezi pentru atmosfera franțuzească din Madeleine Café & Boulangerie, aerul relaxat de la restaurantul thailandez Thiptara, sau delicioasa bucătărie italiană de pe terasa de la Serafina, aceste puncte pitorești îți oferă o priveliște spectaculoasă direct către cel mai popular show de lumini al orașului Dubai.

 

- 22.30 - Bea ceva în timp ce admiri priveliștea de la Madinat Jumeirah

Priveliștea panoramică înspre Golful Persic, statura impunătoare a Burj Al Arab sau minunatul râu artificial transformă Madinat Jumeirah în una din locațiile perfecte de unde să apreciezi splendoarea orașului la adevărata ei valoare. Printre cele mai mult de 40 de restaurante și baruri premium, vizitatorii pot bea ceva în timp ce admiră panorama de la Kalsa Pool Bar sau Bahri Bar and The Agency, sau pot dansa pe muzică live în localul cu tematică polineziană Trader Vic’s.

 

- 00.00 - Karaoke la Lucky Voice

Îndreaptă-te către Lucky Voice și cântă-ți piesele preferate într-o cabină privată de karaoke, în care poți alege din peste 15.000 de piese. Spațiul are un aer disco de anii 70, cu tot cu duzinile de globuri care atârnă din tavan - unduindu-se, pulsând și schimbându-și culoarea.

 

- 02.00 - Masa de după miezul nopții

Dubai oferă o mulțime de opțiuni pentru o masă rapidă after-hours sau chiar pentru un ospăț complet în mijlocul nopții. Gustă dintr-un manakish clasic cu brânză la patiseria libaneză Al Reef, mâncare levantină și shawarma direct de pe stradă la Zaroob sau îndreptă-te către SALT pentru un meniu cu burgeri delicioși (trebuie neapărat să încerci un Cheetos Chicken Burger), cartofi prăjiți și shake-uri.

 

- 04.00 - Răsărit deasupra deșertului în balonul cu aer cald

Dacă mai ești încă treaz, bucură-te de răsărit și admiră nuanțele aurii ale dunelor în timp ce plutești la 1.200 de metri deasupra deșertului, a oazelor de culoarea smaraldului cu oryx și gazele sau a cămilelor rătăcitoare, în habitatul lor natural. Explorează cerurile împreună cu o echipă de la Balloon Adventures, Sindbad Balloons sau Platinum Heritage, pentru un tur senzațional, la înălțime - la propriu și la figurat.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel