DSU, laude pentru Cornel Uţă, salvatorul ISU decorat de Mihai Fifor

Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă a transmis un mesaj de laudă la adresa lui Cornel Uţă, salvatorul decorat de Mihai Fifor pentru faptele sale de vitejie. Acesta a salvat doi tineri de la înec în vacanţa din Bulgaria. 

"Nimic nu poate stinge flacăra vie ascunsă în ochii acestui salvator, care prin curaj, devotament înnăscut a reușit să salveze două suflete de la înec. El este Cornel Uță. Un Om, pentru care virtuțile umane esențiale, nu iau vacanță.

Ieri, Cornel a primit Emblema de onoare, una dintre cele mai înalte distincții ale Ministerului Afacerilor Interne, înmânată de Viceprim-ministrul pentru implementarea parteneriatelor strategice ale României, ministrul afacerilor interne, interimar, Mihai-Viorel Fifor.

Respectul nostru pentru acest OM este nemărginit , fapta lui fiind dovada vie că iubirea față de seamăn există iar asumarea riscului pentru a salva alte suflete, de asemenea, există, totul sub privirile neputincioase ale ființei cele mai dragi, care așteapta la mal", se arată pe pagina de facebook a DSU. 

„Am rămas fără aer”, a spus scafandrul pompier, emoționat de primire

Potrivit MAI, scafandrul pompier la ISU-BIF se afla în Bulgaria împreună cu prietena lui pentru a sărbători 4 ani de când se cunosc. Făcuse plajă toată ziua și se îndrepta spre hotel când a văzut că doi oameni erau în pericol de a se îneca. Deși steagul roșu era ridicat și valurile erau destul de mari, nu a stat pe gânduri și a intrat în mare după ei.

„Mihaela, băieții aia doi se îneacă. Ține tricoul că intru după ei”, a spus Cornel prietenei lui.

„Mi-am zis că trebuie să rezist 2-3 minute pentru că sigur vor veni salvamarii după mine. Era vorba de acele minute vitale pentru a-i ține în viață pe cei doi. Am ajuns la ei relativ repede deși curenții erau foarte mari. M-a ajutat faptul că erau apropiați și am putut să intru pe sub ei și să-i apuc. Apoi ușor i-am luat pe piept și am împins spre mal, deși curenții ne trăgeau în larg. Cel tânăr era deja inconștient, dar am simțit că va trăi. La 10 metri de mal am simțit mâna unui salvamar care a ajuns la noi. Atunci am realizat că vom trăi toți trei. Ajuns la mal l-am asezat pe tânăr în poziția de siguranță și i-am dat primul ajutor”, a povestit pompierul.

„După ce lucrurile s-au liniștit, cel salvat a venit la Cornel:.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel