Drone, elefanți și pădurari - căutare masivă lângă un oraș din India

Drone, elefanți și pădurari - căutare masivă lângă un oraș din India
Drone, elefanți și pădurari - căutare masivă lângă un oraș din India

Pentru găsirea unui leopard, în India, mai multe drone, câțiva elefanţi şi 100 de pădurari au fost mobilizaţi de urgență.

Drone, elefanţi şi aproximativ 100 de pădurari au fost mobilizaţi în estul Indiei pentru găsirea unui leopard care a evadat dintr-o rezervaţie pentru animale sălbatice, au anunţat vineri autorităţile locale, citate de AFP. Felina în vârstă de patru ani, botezată Sachin, a evadat de Anul Nou din ţarcul său din Bengal Safari Park, situat în apropiere de Siliguri, un oraş care este considerat poarta de intrare a sitului turistic Darjeeling din statul indian Bengalul de Vest.

'Două drone echipate cu camere de filmat, patru elefanţi dresaţi şi o sută de pădurari au fost desfăşuraţi în teritoriu pentru această urmărire', a declarat prin telefon pentru AFP Vinod Kumar Yadav, un reprezentant al administraţiei regionale însărcinate cu administrarea parcurilor dedicate animalelor sălbatice.

Citește și: Călugăr, ucis în timp de medita într-o rezervație de tigri

Urme de leopard

'Pădurarii au instalat şi 10 capcane cu momeală vie, însă leopardul nu a căzut în cursă', a adăugat el. Felina a fost văzută pentru scurt timp marţi seară într-un copac în apropiere de ţarcul rinocerilor din interiorul aceleiaşi rezervaţii, care se întinde pe o suprafaţă de 120 de hectare la marginile munţilor Himalaya şi care a fost deschisă pentru publicul larg abia anul trecut. Apoi, urme de leopard au fost descoperite în trei locuri diferite în proximitatea unei păduri, provocând panică în rândul locuitorilor din satele învecinate. 'A trăit întotdeauna în captivitate şi nu a vânat niciodată vreun animal (...) A fost mereu hrănit de către pădurari', a subliniat Vinod Kumar Yadav

Citește și: Londra amplasează detectoare de drone după incidentele de pe aeroportul Gatwick

'Sperăm că va veni în apropiere de ţarcul lui pentru o masă atunci când i se va face foame'. Numărul leoparzilor din India a fost estimat la o cifră cuprinsă între 12.000 şi 14.000 de exemplare. În schimb, nu există statistici oficiale cu privire la numărul persoanelor ucise în fiecare an de aceste feline. Totuşi, potrivit experţilor, numărul victimelor umane ar fi de ordinul câtorva sute.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel